Osvětlení

Rozsviťte si

Osvětlení je nedílnou a velmi důležitou součástí každého interiéru, ale paradoxně se ve většině případu neplánuje nebo se řeší až po zařízení celého prostoru. Při rekonstrukci a při výstavbě nového domu je třeba důkladně naplánovat všechny osvětlovací prvky, aby se podle tohoto projektu vyvedly elektrorozvody. Pečlivě se musí připravit a promyslet osazení nástěnných světel, světelných lišt a podhledů s bodovým osvětlením. Se světly se dají v interiéru dělat hotová kouzla, a nemusí vás to ani finančně vyčerpat. Nejde přece pouze o drahý lustr od známého designéra, ale hlavně o správné rozmístění všech zdrojů. Zajímavých efektu lze dosáhnout i vestaveným skrytým osvětlením, kde je cena často zanedbatelná, a výsledek mile překvapující. Podobné Zboží opravdu nemusí být drahé.

Jednotlivá svítidla nemusejí mít pouze praktickou funkci, lze je využít i jako estetický prvek. Nástěnná světla nebo světelné obrazy a nasvícené plastické dekorace vnesou do místnosti originalitu. (Profi lighting)

Neobvykle vypadající stolní svítidlo pochází z produkce českého výrobce Lucis. (14 347 Kč)

Tento závěsný model nese příznačný název Origami. (1385 Kč, www.dum-svitidel.cz)

Nad jídelním stolem by neměl chybět lustr. Zvýrazňuje centrum celé místnosti.(3718 Kč, Massive)

Dekorační lampičky. Pokud již máte rozvody hotové, a presto toužíte po více světelných zdrojích, použijte malé lampy. Vhodný bude například model Nessino, což je zmenšená verze slavné stolní lampy Nesso. Tento typ je vyroben z polykarbonátu, vybírat můžete ze tří barev – bílé, červené a oranžové. (3396 Kč, www.artemide.cz)

Zdroj: Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *