Osvětlení

Svítidla Magic: kouzlo kreativity

Sortiment svítidel přináší bohatou škálu kombinačních možností v souladu s uceleným pojetím současného moderního nábytkového designu. Propracovaný systém se při osvětlení interiéru obejde bez již obehraného pojetí velkých standardních svítidel na stropě či na stěnách. Přestože nepopírá funkci hlavního světelného zdroje, funkčního a dekorativního osvětlení, přináší do světelných poměrů zcela novou dimenzi. Hra světla ve spojení s doplňky, různými druhy světelných zdrojů a netradiční aplikací přímo v nábytku dává do rukou profesionálním architektům i amatérským zlepšovatelům vlastního bydlení silný nástroj pro doladění interiéru.

 

 

Zájemce o kvalitní bydlení a vylepšování interiéru sortiment MAGIC nadchne a inspiruje. Již brzy po uvedení na trh se společnost HETTICH setkala s velkým zájmem obchodních partnerů o tento segment trhu. Kolekce svítidel MAGIC dává na vybranou takřka bez omezení, jakým způsobem bude zhodnocena funkce nábytku z hlediska pocitového i užitkového. Svítidla přitom přinášejí to nejpodstatnější – komfortní a jednoduchou montáž, příjemnou obsluhu a minimální servisní zásahy, spočívající snad jen ve výměně baterií či akumulátorů u některých typů bezdrátových svítidel.

Světlo přitom nabízí jedinečnou kreativitu při ztvárnění interiéru – umožňuje zlepšovat pohodu, navozovat požadovanou atmosféru, personifikovat vybrané prostory, zdůrazňovat funkčnost vybraných prvků nábytku, estetickou nebo uměleckou hodnotu osvětlovaných předmětů, opticky zvětšovat prostor či osvětlovat pracovní plochy.

Když se řekne světlo, téměř každý si okamžitě představí zviditelněnou energii. A ta přináší změnu, pohyb, sílu.

 

Osvětlení

Světlo je pro člověka symbolem života. Potřebujeme je k bydlení stejně jako vzduch k dýchání. Sluneční paprsky vždy rozzáří nejen den, ale zlepší nám náladu. A když se večer sešeří, pak musí od soumraku do úsvitu prosvětlit naše domovy umělé osvětlení.

 

V interiérech hraje umělé osvětlení nezastupitelnou úlohu. Správně zvolené světelné podmínky zvyšují schopnost soustředit se na práci, světelná pohoda navozuje příjemný odpočinek a zlepšuje kontakt s ostatními lidmi. Intenzita umělého osvětlení, jeho barva a umístění ovlivňují naši náladu a psychickou pohodu. Přesto vliv osvětlení často podceňujeme. Častou chybou při výběru osvětlovacích těles je rozhodování jen podle cenovky. Tak se stává, že v našich domovech máme většinou žárovková osvětlovací tělesa uniformního typu, jejichž design není na příliš vysoké úrovni.

 

Přitom dnešní nabídka osvětlovacích těles je široká. Svítidla značkových výrobců vykazují vysokou kvalitu, pokročilé technické řešení a přitažlivý design. Používají se halogenové žárovky na 230 V, nízkonapěťové halogenové žárovky, ale i kompaktní zářivky opatřené běžnou žárovkovou objímkou. Špičku dnes představují svítidla s LED diodami.

Pi výběru vhodného osvětlení je třeba vycházet z charakteristiky prostoru, který chcete osvětlit. Proto je nutné vzít v úvahu zařízení místnosti i její funkci. V katalogu MAGIC lze najít nejen podrobné technické parametry každého svítidla, ale také praktická doporučení pro optimální volbu osvětlení.

Více informací o svítidlech Magic na www.hettich.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *