Osvětlení

Tipy pro nákup vánoční světelné výzdoby

Vánoční světelné dekorace nakupujte u odborníků

 

Při nákupu vánoční světelné výzdoby se rozhodně vyplatí vybírat dekorace u certifikovaného prodejce, který ručí za to, že všechna elektrická světýlka, kterými vyzdobíte svůj předvánoční domov, jsou bezpečná a mají potřebné atesty. Samozřejmostí je označení, zda je dekorace vhodná do interiéru či exteriéru a návod k použití s uvedením všech technických specifikací v češtině. Důležitá je i jistota, že dekorace je konstruována pro napětí, které je v běžné v ČR a že zařízení má i odpovídající konektor pro připojení do české zásuvky.

 

Nezaměňujte interiérovou a exteriérovou výzdobu

 

Exteriérové vánoční světelné dekorace jsou vyrobeny tak, aby odolaly vlhkosti vzduchu i případnému sněžení či dešti. Jejich provoz neohrozí ani velmi nízké teploty. Pokud plánujete světelnou výzdobu umístit na balkón, terasu či na zahradu, určitě si při nákupu pohlídejte, aby technické parametry elektrických ozdob vyhovovaly provozu ve venkovních prostorách. Rozhodně nekupujte vánoční světelnou výzdobu bez označení, že je produkt určen do exteriéru. Interiérové světelné dekorace do exteriéru rozhodně nepatří – kromě toho, že povětrnostní vlivy mohou ovlivnit funkčnost osvětlení, hrozí i nebezpečí zkratu s následkem poškození elektrických rozvodů případně i požáru.

 

Důležitá je i spotřeba energie

 

Moderní vánoční osvětlení využívá LED technologii, která je díky minimální spotřebě energie maximálně úsporná. Pokud se chystáte rozzářit celý dům od zahrady až po střechu světelnými řetězy a girlandami, vyberte si rozhodně osvětlení s LED diodami a vysoké spotřeby těchto dekorací se obávat nemusíte. Použití LED diod ušetří 90 % energie oproti klasickým žárovkám. Navíc, životnost LED diod je zhruba 2 000 hodin svícení, takže tyto dekorace i dlouho vydrží. Jsou také odolné vůči otřesům a nevyzařují teplo.

 

Světelné dekorace do dětského pokoje

 

Asi největší radost z Vánoc mají děti. Vytvořte jim v dětském pokojíčku kouzelnou vánoční atmosféru pomocí vánočního osvětlení v podobě okenních dekorací ve tvaru andělů, sobů, medvídků, vloček, vánočních hvězd či svítících domečků. Pro vánoční výzdobu dětského pokojíčku i na balkon je ideální také lehká svítící 3D ozdoba z akrylu ve tvaru sněhuláka. Oblíbené jsou také vánoční hvězdy uspořádané do řetězů či závěsných dekorací, složených z menších hvězdiček, anebo také jako větší samostatné světelné dekorace. Děti jistě ocení dekorace s možností dálkového ovládání. Pokud chcete mít jistotu, že vánoční osvětlení dětského pokoje je stoprocentně bezpečné, vyberte dekorace na baterky. Zárukou kouzelné vánoční atmosféry a bezpečného provozu současně je například vánoční osvětlení Marimex DECOR.

 

Šetřete čas a nervy – nakupujte v e-shopu

 

                Vánoční světelnou výzdobu se vyplatí vybrat a objednat v e-shopu. Kromě času, který ušetříte, když nebudete vánoční dekorace shánět v přeplněných kamenných obchodech, máte v e-shopech širší výběr a také větší šanci, že ty nejkrásnější dekorace nebudou vyprodány hned na začátku sezóny. V e-shopu navíc můžete dekorace vybírat z pohodlí domova a na rozdíl od supermarketů jsou na webu k dispozici foto i video prezentace, na kterých si nabízené dekorace můžete prohlédnout v mnoha variantách použití, takže při výběru vidíte, jak bude světelná výzdoba vypadat v reálu, včetně video-ukázek případných světelných efektů.

 

V e-shopech si můžete vybrat z mnoha variant a typů dekorací. Světelné řetězy, rampouchy, sněhové vločky a vánoční hvězdy ozdobí nejen vánoční stromek, ale i okna, balkon či zahradu. Efektní jsou velké LED prskavky s průměrem 40 cm i LED pásky v různých délkách pro ozdobení domu a zahrady. V zájmu bezpečnosti si můžete vybrat i z široké nabídky svícnů s LED svíčkami, kterými nahradíte klasické svíčky, které jsou díky otevřenému ohni méně bezpečné. Pestrou nabídku vánoční světelné výzdoby najdete například v e-shopu na www.marimex.cz. Jistě si tam vyberete dekorace, které vašemu domovu dodají tu nejkouzelnější vánoční atmosféru, jakou si dovedete představit.

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *