Podlahy a schody

Jaké vinylové podlahy a tapety jsou hitem posledních let? Podívejte se, co si lidé dávají do bytů

Co je z vinylu, to je mimořádně odolné

Vinylové podlahy a tapety se hodí do všech domácností, ve kterých je kvalita na prvním místě. Jsou totiž:

·         Barevně a tvarově stálé – i za 10 let budou vypadat stále jako nové

·         Jednoduché na údržbu – nevyžadují žádnou zvláštní péči, stačí je omýt mýdlovou vodou

·         Perfektní do koupelny a kuchyně – nebobtnají a neplesniví, a to ani ve vlhku

·         Pohlcují zvuk a tlumí nárazy – vinylové podlahy jsou na došlap měkké

·         Částečně tepelně izolují – vinylové tapety mohou sloužit i jako částečná izolace

·         Tepelně vodivé – podlahy jsou skvělé na podlahové topení, nesesychají a dobře vedou teplo

·         Mimořádně odolné – odolávají mechanickému i chemickému poškození

Ne všechny vinylové podlahy je možné použít všude

Až budete vybírat podlahu z vinylu, podívejte se i na způsob její pokládky. Ne každý se totiž hodí všude. Podlahové krytiny z vinylu se prodávají ve třech provedeních:

·         Lepené – dokonale rovný podklad je u nich základ. Na ten se přilepí vinylové dílce nebo vinylové podlahy v rolích. Vinylová podlaha pak naprosto přesně kopíruje její podklad.

·         Plovoucí – vinylová podlaha se neklade přímo na zem (jako lepená vinylová podlaha), ale na speciální podložku. Ta dokáže zakrýt i případné nerovnosti podlahy.

·         Volně položitelné – dílce nebo role vinylové podlahy jsou opatřeny protiskluzovou vrstvou, která zaručuje rychlou pokládku bez lepení a zaklapávání zámků.

Studené kachličky už nejsou in

Vyměňte studené a fádní kachličky za vinylové tapety. Jsou totiž voděodolné i omyvatelné, vypadají skvěle a pomohou vám prostor zútulnit.

Jaké vinylové tapety a podlahy najdete v bytech po celém světě?

 

Koupě dřevěné podlahy není ve všech aspektech výhra. Je sice krásná, ale také velmi drahá a ne příliš odolná. A tak mnoho lidí volí kompromis – levnější a extraodolnou vinylovou podlahu v dokonalé imitaci dřeva včetně suků, rýh a dalších dřevěných „nedokonalostí“. Řada Art Select od Designflooring tak leží na podlaze mnoha designových fajnšmekrů.

 

 

Z vinylových podlah Tarkett iD inspiration si každý vybere podle svého gusta. V nabídce jsou jak přírodní dekory, tak i moderní barvy. Nekonečné kombinace barev, vzorů, povrchových efektů a možností zkosení nabízí více jak 75 000 možností.

 

 

Vinylové tapety Galerie využijete prakticky všude. V obýváku, kuchyni i v ložnici. Potkat je můžete jak v bytech, tak i v komerčních prostorech. Stačí si jen vybrat dekor, který sedí k vašemu stylu interiéru.

 

 

Jemné dekory vinylových tapet CLARKE & CLARKE elegantně doladí váš interiér a zároveň ochrání zdi před mechanickým poškozením. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *