Podlahy a schody

Když chcete stoupat vzhůru

Za velmi častý typ schodišť, které je velice variabilní, můžeme označit schodiště segmentové. Z jeho označení vyplývá, že se skládá z jednotlivých dílů (segmentů), se kterými si můžeme při jeho realizaci pohrát přesně tak, jak nám dovoluje velikost a koncepce interiéru a samozřejmě i vlastní nápaditost. Tento typ schodiště tedy můžeme v podstatě postavit do tvaru, který nám bude nejvíce vyhovovat. Nejčastějším způsobem jeho sestavení však bývá v tradičních tvarech do “L“ nebo “U“. V užívaných materiálech nejsme opět výrazně omezeni, lze říci, že prakticky vůbec. Ve standardní nabídce materiálových provedení snadno vybereme ze dřeva, kovu nebo zajímavých kombinací. Vlastní montáž bychom však měli nechat na odbornících.

Lehké, vzdušné a designově zajímavé schodiště – přesně těmito přívlastky lze stručně charakterizovat interiérové bočnicové schodiště. Jeho výhodou je systém zabudování, který je méně náročný na prostor. Chceme-li se vyvarovat nosných a těžkopádně působících schodišťových konstrukcí, pak právě bočnicové schodiště nabízí kompenzaci všem, kteří vyžadují zachování vzdušnosti a elegance v prostoru, ovšem stále dbají na kvalitu a funkčnost. Schodiště bočnicové je totiž zakotveno k nosné zdi a další nosné systémy už není třeba zabudovávat.

Pokud nás však ani bočnicové schodiště z nabídky typizovaných výrobků nezaujme, jsme nuceni zvolit výrobu atypického schodiště. V případě, že nejsme limitování financemi, nemusíme se takového kroku obávat – pestrost nabídky individuálních interiérových schodišť a jejich prvků rozhodně nezaostává za ostatními produkty v oblasti bydlení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *