Podlahy a schody

Když podlahu, tak FERMACELL

U suchých podlah FERMACELL se nepracuje s žádnou vlhkostí, která prodlužuje dobu výstavby, po jejich položení lze velmi brzy po podlaze chodit. I další stavební práce lze provádět už následující den po vytvoření podlahy, čímž je zajištěno rychlé využívání místnosti. Protože tyto podlahové systémy mají malou váhu, předejde se problémům se statikou tam, kde se nacházejí dřevěné trámové stropy, především při sanacích starých budov. To vše jsou silné argumenty pro používání suchých podlahových systémů. Tyto moderní podlahové prvky plní také stavební a fyzikální požadavky, které se dnes kladou na současnou výstavbu – maximální protipožární ochranu, tepelnou izolaci a izolaci před hlukem (vzduchová a kročejová neprůzvučnost). Klíčová je i zdravotní nezávadnost a ohleduplnost vůči lidem a přírodě.

Kompatibilita se životním prostředím začíná již v okamžiku výroby sádrovláknitých
podlahových systémů FERMACELL. Fermacell nejen „čistě“ vyrábí, ale „čisté“ produkty i nabízí: k výrobě desek se používají výhradně přírodní materiály. Regulaci klimatu v prostoru zajišťují materiály FERMACELL vysokým podílem makropórů – desky přijímají přebytečnou vlhkost a vydávají ji do suchého vzduchu v prostoru. K tomu přistupuje proporcionální poměr tepelné izolace a akumulace tepla pro rovnoměrné a vyvážené klima v prostoru.

Mezi našimi vlastními čtyřmi stěnami jsme vystaveni stále silnějšímu zatížení škodlivinami a proto stále roste poptávka po ekologických a zdravotně nezávadných stavebních materiálech – zejména mají-li současně vlastnosti zlepšující vzduch v prostoru. Takovými jsou například nové sádrovláknité podlahové prvky FERMACELL greenline. Tato zdravá deska zlepšuje aktivně kvalitu vzduchu v místnosti a zvyšuje tak kvalitu bydlení a života. Účinek těchto desek je založen na přírodním ekologickém principu, přesněji řečeno, na čisticí síle ovčí vlny – na povrchy desek je ve výrobním závodě aplikovaná účinná látka na bázi keratinu. V průběhu přirozeného procesu jsou absorbovány a trvale vázány škodlivé látky a emise, desky FERMACELL greenline navíc fungují i pod obklady.

Více informací najdete na www.stavetchytre.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *