Podlahy a schody

Podlaha na celý život

Ze stejného důvodu také většina spotřebitelů volí spíše tradiční styl a nadčasový design. Všem těmto kriteriím odpovídá materiál dřevo – prověřený staletími. Dřevěná podlaha už samozřejmě nevypadá jako ta z dob našich předků, ke zpracování i ošetření materiálu využívají výrobci moderní technologie a design přizpůsobují nejnovějším trendům interiérového designu.

Některé z druhů dřev vypadají nejatraktivněji ve větších plochách širokých a dlouhých prken. Na takových podlahách skvěle vynikne design, povrchová úprava i struktura materiálu. Vybírat lze nejen podle barevnosti (ta se ostatně dá ovlivnit a olejovými nátěry dřeva doladit do nejrůznějších odstínů), ale samozřejmě také druhu použitého dřeva.

Běžné jsou podlahy dubové – přirozená světlá barva dubu se dobře hodí k prosvětlení a rozjasnění jakéhokoliv interiéru. Dub bělený nebo šedý se krásně hodí k moderním interiérům plným výrazně barevných doplňků. Naopak tmavý dub je dobrou volbou do klasických až rustikálních prostor – struktura takové podlahy je výbornou protiváhou historizujícímu zařízení. V interiéru však kromě tuzemských dřev stále častěji narazíme i na dřeva exotická – například Wengé nebo Merbau. Africké Wengé vyniká intenzivní barvou s kontrastem lesklého a matného povrhcu a výraznou kresbou, dřevo Merbau se pak nápadnou a osobitou červeno-hnědou barvou stává dominantou jakéhokoliv prostoru. Variant a možností najde spotřebitel na současném trhu mnoho. Kdo se rozhodne pro dřevěnou podlahu, jistě chybu neudělá. Je však třeba počítat se specifiky její údržby a především nechat podlahu kvalitně nainstalovat certifikovanou firmou – to je základ pro spokojené užívání i dlouhou životnost.

Zdroj foto: Quick-Step

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *