Pohovky a křesla

Chyby, které děláme při nákupu pohovky

Rozkládací pohovka jako chyba?

Rozkládací pohovka je jednoduchým řešením ve chvílích, kdy u vás doma má někdo přespat. Víte ale, že díky rozkládacímu mechanismu, kterým sedačka disponuje, nebude tolik kvalitní jako pevná nerozkladatelná pohovka? Vhodnější alternativou je jednoznačně nafukovací matrace, která bude ve výsledku i pohodlnější.

Chyby, které děláme při nákupu pohovky

Co úložné prostory?

Úložné prostory v sedačce jsou skvělé v případě, kdy nemáte kam uklidit přebytečné peřiny a další drobnosti. Pokud však zvolíte tento typ pohovky, může se stát, že doplatíte nejen na design pohovky, ale i kvalitu konstrukce. Ta nebude příliš pevná a neposkytne vám komfort jako její dvojče bez úložných prostor.

Sedačka bez doplňků                      

Že nevíte, co znamená doplňková výbava k vaší pohovce? To je chyba! Když zjistíte, jaké vymoženosti vaše pohovka může mít, už nikdy nebudete chtít měnit. Co byste řekli na zabudovanou zásuvku, zabudované USB nebo vysouvací sedák, který zvětší odpočinkovou plochu.

Chyby, které děláme při nákupu pohovky

Levné je nejlepší

Bohužel ještě stále platí, že dáváme přednost levným věcem před těmi dražšími. To se pak projevuje i v kvalitě. U levnějších pohovek můžeme cítit dřevo, na němž sedíme; potahový materiál se může potrhat. Jde o problémy, které chceme řešit reklamací, ta však většinou končí zamítnutím. Není lepší koupit dražší kousek, který bude sloužit o to déle?

Kupuji to, co mi padne do oka

Při kupování pohovky si projděte více obchodů a nedívejte se jen na design, ale i to, jak je pohovka kvalitní. Díky tomu nebudete muset za rok kupovat novou.

Chyby, které děláme při nákupu pohovky

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *