Pohovky a křesla

Staň se čalouníkem

Použijte techniku patinování

Tzv. patina se užívá ve stylech jako je vintage nebo rustikální styl. Staré kusy nábytku jsou v těchto stylech žádoucí. Bez nich by to nešlo. Inspirujte se vkusy našich babiček a zařiďte si interiér v retro stylu. Při patinování vzniká nábytek na první pohled opotřebovaný. Jakoby měl své kouzlo, svůj příběh. Budete potřebovat horkovzdušnou pistoli na očištění nábytku, dále patinovací barvou, kterou pomocí štětce nebo houbičky nábytek přetřete, necháte uschnout a je hotovo! Nemusíte se bát, že uděláte chybu, výsledek nemá být dokonalý. Podpoříte tím ono stáří nábytku. Zvýrazníte jeho chyby, než abyste jej renovovali.

staň se čalouníkem

Použijte barevný nátěr

Nejčastější metodou, jak dát starému nábytku šmrnc je jej nabarvit. Barvou skryjete veškeré nedokonalosti a případně použijete právě takovou barvu, jaká se vám hodí do interiéru pokoje. Přebarvěte si nábytek ke svému vkusu. Je to snadné, rychlé a efektní. Nebojte se zářivých barev, jako je žlutá, oranžová nebo zelená. Právě tyto barvy teď frčí. Pokud tedy potřebujete renovovat nové křeslo, které má dřevěnou kostru, začněte nejprve novým a šmrncovním nátěrem, který zakryje nedokonalosti a vytvoří nový a moderní základ.

staň se čalouníkem

Pryč s nedokonalostmi na nábytku

Další možností je nedokonalosti a různé malé závady jednoduše zakrýt. Co není vidět, jakoby nebylo. Nejčastější metodou je tapetování. Vyberte si z mnoha druhů a barev tapet tu, která bude dle vašeho gusta. Vytvoříte tak jedinečný kus nábytku, který bude mít opravdový šmrnc!

Jak ale zakrýt nedokonalosti na pohovce či křesle? Slyšeli jste o patchworku? Letos je záplatování velmi moderní. Zkuste se inspirovat našim článkem a přetvořit staré kousky nábytku v moderní díla.

staň se čalouníkem

Nový gauč vcukuletu

Také pohovku si můžete renovovat. Pokud není příliš přesezená a vypadá pouze na první pohled opotřebovaně, dopomůžete si potahy na gauče. Pokud nebudete moci sehnat potah těch správných rozměrů a designu dle vkusu, použít můžete obyčejnou deku, kterou přes gauč přehodíte. Dozdobte jej ještě různými barevnými polštáři a je to! Navíc je to velmi praktické, jelikož budete moci potah či deku kdykoliv oprat a vyměnit.

Zdroj fotografií: unsplash.com, pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *