Poradna

Poradna: Vytápění pomocí automatického kotle

Automatické kotle umožnují vytápění a ohřev teplé vody pevnými palivy a zároveň nabízí uživatelský komfort srovnatelný s plynovými nebo elektrickými kotli. Na rozdíl od kotlů s ručním přikládáním spalují s vyšší účinností, tedy úsporněji k životnímu prostředí i peněžence uživatele. 
 
 
Jak funguje automatický kotel na pevná paliva? 
 
Zařízení se skládá ze dvou hlavních částí: zásobníku paliva a samotného kotle. Palivo je do kotle dodáváno pomocí šnekového podavače, který řídí elektronická jednotka. Samozřejmostí je ochrana proti prohoření do zásobníku i přehřátí kotle, a to i během výpadku elektřiny. Uživatel může nastavit výstupní teplotu vody i další parametry, u některých modelů je k dispozici ovládání pomocí pokojového termostatu. 
 
„Velkou výhodou je fungování a v útlumovém režimu, kdy kotel spotřebovává minimální množství paliva, ale nezhasíná a lze jej tedy znovu uvést do plného výkonu stisknutím tlačítka na regulaci.“ 
 
Takže neváhejte a ptejte se. Jsme tu pro vás.
 
Dotazy a příspěvky nám prosím pište přímo do diskuze pod tímto článkem – na vše Vám pan Ing. Jaroslav Morský rád odpoví.
 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *