Postele a matrace

11. díl Feng shui: Správně vybraná postel

Číňané říkají „Tvar postele dává tvar celému manželství“.  V tomto přísloví se skrývá hluboká pravda. Na kvalitě našeho odpočinku závisí naše zdraví, to jak jsme výkonní a soustředění během pracovního dne, to zda máme večer ještě energii na přátelský rozhovor, nebo něco navíc.

Stejně jako jiný nábytek, i postele v sobě nesou energii minulosti. Jen v podstatně intimnější kvalitě. A proto Feng shui radí – nový vztah potřebuje i novou postel (nebo alespoň novou matraci).

 

 

Kvalita matrace přímo souvisí s kvalitou spánku a symbolicky se odráží i v našich intimních vztazích. Na hrbolaté matraci se špatně spí, a navíc je tato „hrbolatá“ energie symbolicky přenesena do našich partnerských vztahů. A nikdo přece nechce mít vztahy samý hrbol a bouli.

Podle pravidel Feng shui není pro vaše zdraví dobré pokládat matraci přímo na podlahu. Vždy by měla být zvednutá nad její úroveň. Zajistíte si tak cirkulaci energie okolo matrace ze všech stran a tím i kvalitnější noční odpočinek a více energie po probuzení.

 

Prostor pod postelí není skladiště. Skladovat zde můžete jen náhradí přikrývky nebo povlečení.

 Vybírat postel můžete i podle prvku, který v ní převažuje:

  • dřevěná postel patří pod nadvládu Dřeva – je posilující a tvůrčí
  • kovová postel je ovládána Kovem – posílí vaše diplomatické nadání a společenský šarm
  • vodní postel patří prvku Voda – díky ní získáte velké množství přátel a rozšíříte své sociální kontakty 

Stejně jako materiál postele, tak i povlečení lze podle materiálu a barvy přiřadit k jednotlivým prvkům.  Jeho správným výběrem můžete zcela změnit dojem, jakým na vás ložnice působí. Osobně ráda kupuji různé typy povlečení, které měním podle nálady a ladím je s vhodnými odstíny prostěradel. Převlečení postele je snadný způsob jak dodat ložnici novou energii.

 

Ludmila Djemelová

Konzultatnka Feng shui

www.fengshui-interiery.cz 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *