Postele a matrace

Dobré ráno

Ložnice je především místem, kde potřebujeme po celodenním stresu a námaze načerpat ztracené síly. Je samozřejmě nezbytné vybavit ji solidní postelí, kvalitní zdravotní matrací, nočními stolky a dostatečně velkou šatní skříní. Její zařízení by však zároveň mělo odpovídat našemu vkusu a celkovému stylu bytu.

Maximum úložného prostoru poskytuje sestava Pax složená ze dvou vysokých skříní a dvou závěsných skříněk. (IKEA)

Tato masivní postel s úložným prostorem jez bukového dřeva a z hliníku. Postel se prodává v různých velikostech ložní plochy o šířce 100–200 cm a s odlišnými podhlavníky a zásuvkami.(Od 33 050 Kč, Natura)

V různém stylu

V malé garsonce bychom měli část na spaní oddělit nábytkem nebo závěsem. V ložnici pro mladý pár si můžeme dovolit výraznější barvy a extravagantní dekorace. Ke slovu zde přijdou například velkoformátové plakáty, fototapety nebo barevné samolepky, jimiž můžeme oživit jednu stěnu či jednotvárnou plochu vestavené skříně. Starší manželé nebo konzervativní jedinci zase ocení nadčasový nábytek z kvalitních materiálů a umírněnou barevnost. Důraz je třeba klást hlavně na pohodlí a zařízení se snažit uspořádat tak, aby se partneři navzájem nerušili.

Ložnice ve výklenku se dá oddělit pomocí závěsu. Záclonovou lištu lze upevnit do stropu a pověsit na ni voálové závěsy. (Postel Malm: od 3490 Kč, IKEA)

Modernímu interiéru, který oživuje hravá čtveřice koček, dominuje dvojlůžko a vestavená skříň. (Foto: www.kvalitnisamolepky.cz)

Nábytkovou sestavu Sydney v provedení světlý dub doplují koženkové prvky použité na skříni a čele dvojlůžka. Komoda a noční stolky mají horní desku z hnědého skla. (Od 77 420 Kč, JMP)

Ložnice Michelle, kterou navrhla designérka Michaela Procházková, si získala oblibu pro svoji jednoduchou eleganci. (Od34 542 Kč, Jitona)

Luxusní kožené dvojlůžko se dodává včetně kruhové matrace, roštu, nočních stolku a ložního prádla. (Od 59 900 Kč, www. cessari.cz)

Zdroj: Náš útulný byt

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *