Postele a matrace

Jak si vybrat správnou matraci

Dopřejte si čas: Rozhodně nedoporučujeme vybírat matrace on-line. Možná narazíte na kvalitu, ale nikdy nebudete mít jistotu, že vám bude vyhovovat tuhost materiálu. Ideální je navštívit prodejce a na matraci se uložit. Po zhruba deseti minutách byste mohli mít představu, zda vám konkrétní model vyhovuje či ne. S prodejcem konzultujte také typ roštu do postele, na který svoji matraci položíte.

 

Sledujte anatomii: Páteř musí být při spaní na zádech i na boku v optimální poloze, to znamená, že při výběru matrace nezapomínejte ani na polštář, který by měl s matrací tvořit jakýsi komplet. Nikdy byste při ležení na boku neměli cítit tlak na ramena a kyčle, a naopak při ležení na zádech by měl být vyplněný bederní prostor.

Nepodceňujte potah: Máme povědomí o tom, že bychom se měli zaměřit na složení a tvrdost matrace, na co ale obvykle úplně zapomínáme to je potah matrace. Samozřejmě, že by měl být snímatelný a pratelný, zajímejme se ale i o jeho složení. Ideální jsou potahy z přírodních materiálů, například organická bavlna, len, bambus nebo potahy s příměsí aloe vera či stříbra. Kvalitu spánku vylepší také potahy s termoregulačními a akumulačními vlastnostmi.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *