Postele a matrace

Ložnice snů, aneb jaké jsou letošní trendy?

Barvy, které frčí

Do ložnic se nedoporučují příliš výrazné barvy. Barvy by měly být uklidňující pro naši duši. Přece jen ložnice slouží na spaní. Mezi nejoblíbenější barvy tohoto roku patří barvy pastelové. To jsou velmi jemné barvy, jako je baby blue (světle modrá), baby pink (světle růžová) nebo také světle žlutá či zelená. A právě zelená je na vrcholu své popularity! Je to barva velmi uklidňující, lahodící našemu vnitřnímu Já. Stále velmi populární jsou jednoduše bílé postele – ty nikdy nevyjdou z módy.

trendy pro ložnice 2017

Barvy do ložnice nemusíte zakomponovat jen v podobě výmalby, ale také v podobě povlečení či závěsů. Pokud máte ložnici zařízenou velmi jednoduše/minimalisticky, pak se u těchto textilií můžete s barvami a vzory rozšoupnout.

Jaké postele jsou nejoblíbenější

Mnozí si oblíbili velmi praktické a bytelné postele s úložným prostorem. Do těchto prostorů pak můžete schovat různé ložní prádlo či boxy s oblečením, které momentálně nenosíte. Takové to místa se vždycky hodí, jsme si tedy jisti, že je oceníte.

trendy pro ložnice 2017

Staré se opět vrací do módy a svůj návrat slaví taktéž postele s nebesy a další styly jako pro princezny. Je to roztomilé. Ocení jej mladé slečny, které si zařizují své pokojíčky.

Hitem se znovu stávají postele s čalouněnými čely. Jedná se o praktickou záležitost při čtení či sledování televize z postele. Člověk se může pohodlně opřít, aniž by zamastil vlasy zeď za sebou. Tyto čela mohou být potažené různou látkou v různých barvách a vzorech. Stačí si vybrat ten, který vám sedne do stylu interiéru nejvíce. Velmi pěkně vypadá na čele také materiál kůže či ekokůže.

Ložnice ve vintage stylu

Ano, staré se neustále vrací zpět do módy. Vintage styl je styl podobný retru. Jde o zakomponování starších kusů nábytku a doplňků do současných interiérů. Je to styl praktický, útulný a především neotřelý a zajímavý.

trendy pro ložnice 2017

Ložnici může dominovat již zmíněná postel s nebesy. Dále si tento styl potrpí na světlé barvy, jako je starorůžová, světle zelená, modrá až do šeda či bílá. Oblíbeným vzorem je vzor malých kytiček. Ty můžete zakomponovat do závěsů, do potahu křesla, které se bude nacházet v rohu ložnice, do polštářů či deky, do stínidla od lampy nebo také do tapety.

Nezapomeňte také na doplňky, které váš domov udělají domovem. Mezi ty bezesporu patří chlupatý kobereček před postel (když zem zůstává dřevěná), police plné starých knih, fotografií v rámečku, staré vázy s květinami a na zdech nesmí chybět obrazy.

Zdroj fotografií: unsplash.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *