Postele a matrace

Spánek pod nebesy, aneb snění jako v pohádce

Postele s nebesy jsou opět trendy

Postele s nebesy opět slaví svůj návrat! Dříve tyto postele sloužily k tomu, aby milenci měli trošku soukromí. Dnes již tuto funkci neplní, zato vypadají nádherně! Jsou neotřelé, zajímavé, nesmírně romantické a zkrátka pohádkové. Pokud vás tato postel s nebesy láká, směle do ní!

Ovšem i tento trend má nějakou nevýhodu. Rozhodně bychom je nedoporučovali alergikům. V nebesích se bude usazovat prach a jiné nečistoty z ovzduší. Je třeba jej tedy často prát.

postel s nebesy

Jak zakomponovat tuto postel do stylu interiéru

Samozřejmě je nutné, aby vám vše ladilo. Postel s nebesy není pouze pro malé princezny a teenagerky, velmi pěkně se bude vyjímat také v dospělácké ložnici. Jen je třeba ji umět sladit se zbytkem pokoje. Můžete zvolit dvě cesty – ryze moderní versus tu pohádkovou.

Moderní interiér si žádá minimalismus, tedy jednoduchost, čistost, rovné linie. Přeplácanost a příliš mnoho barev není vítáno. Velmi pěkně bude vypadat tmavé dřevo v kombinaci s moderními doplňky. Postel se však hodí i kovová. Záleží na vašem výběru a preferencích. Nebesa nechte jen čistě hladce bílá, nijak krajkovaná či přezdobená. Před postel můžete navíc položit huňatý bílý kobereček. Nebude to vypadat infantilně, ale stylově.

postel s nebesy

Další možností je si zařídit ryze dívčí pohádkovou ložnici. Nábytek by mohl být čistě bílý. Ten je jednoduchý, vkusný a snadno se k němu kombinují doplňky. Navíc je bílá barva něžnosti. Postel kupte dřevěnou (nejlépe taktéž bílou), kovová už není tolik „princeznovská“. Nebesa pak mohou být různě krajkovaná a zdobená. Volánky jsou vítány. Doplňky můžete zvolit ve stylu vintage. Tento styl hledá starší ale přesto zachovalé kusy, které mají své kouzlo.

Jaká nebesa zvolit

Možností je nespočetně. Velmi pěkně vypadají jemné látky dostupné v různých barvách. Ne vždy to musí být barva bílá. Ovšem ta je také nejsnazší na kombinování. Nebesa by vždy měla ladit s ostatními textiliemi v pokoji (závěsy, potahy na gauči, polštáři), ovšem ne s povlečením na posteli. To by mělo být kontrastní, aby na posteli vyniklo.

postel s nebesy

Kde tyto postele zakoupit

Existují na trhu firmy, které postele s nebesy nabízejí. Vybrat si můžete ze slušné nabídky. A pokud by se vám náhodou žádná nezalíbila a máte jiné představy. Vytvořte si vlastní postel s nebesy. Jednoduše si vytvoříte pomocí garnýží konstrukci, na kterou zavěsíte záclony.

Zdroj fotografií: brit.co, idealhome.co.uk, freshdesignpedia.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *