PR články

Montované haly nemusí sloužit jenom jako sklad

 

Své montované haly mají například společnosti Vlamax Bystřice, Geosan Ostrava, Thimm Service či Integry Automotive na Slovensku. Jedna hala od českého výrobce POLAK CZ stojí také v Afghánistánu. Armáda ČR ji tam využívá jako hangár na opravu vrtulníků.

Využití hal téměř nezná mezí

Montovaná hala může sloužit jako sklad, hangár, ale také jízdárna, zemědělská hala či sportovní budova. Dovnitř lze totiž nainstalovat veškeré potřebné vybavení – odvětrávání, osvětlení, topení, tribuny, lambríny a vše, na co si jen vzpomenete. Individuálně lze vyřešit i okna, dveře a elektroinstalaci, aby stavba splňovala veškeré požadavky.

Odolnost je dostatečná

Ač se to na první pohled nemusí zdát, montované haly jsou skutečně odolné. Zpravidla nejsou potřeba žádné základy, stačí ukotvení do země železnými trny, nicméně stavba drží. Vždy je projektována tak, aby zvládla podmínky konkrétní lokality, dokonce i během tuhé zimy, kdy musí střecha odolávat náporům sněhu.

Hala je tvořená konstrukcí z lehkých ocelových trubek, které lze kdykoliv rozebrat a halu tak rozměrově pozměnit nebo úplně přesunout na jiné místo. Na této konstrukci je připevněna pevná technická textilie, co vydrží veškeré nepříznivé venkovní vlivy, jako jsou právě sníh, vítr, déšť i slunce. Cca jednou za dva roky je dobré plachtu utáhnout a v případě protržení se opraví svárem. Jinak je opláštění bezúdržbové a přežije minimálně deset let.

Konkrétní cenu či dobu výstavby uvést nelze, jelikož se liší podle lokality i velikosti dané haly. Jedno je ale jisté – vše je mnohem jednodušší a levnější než u jiných typů staveb.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *