Pracovna

Home office: Přehled prací na doma + tipy jak zařídit pracovnu

Barva pracovny ovlivňuje vaši tvůrčí činnost

domácí pracovna

Vše začíná u výmalby pokoje. Rozhodně volte světlé barvy, které pokoj opticky zvětší a dodají mu světlo. Klasickou bílou určitě nic nepokazíte. Dále můžete zvolit například pozitivní žlutou nebo zelenou, která podporuje kreativitu a myšlení.

Rozmyslete se také, do jakých barev chcete prostor ladit, abyste je nepřekombinovali! Nic vás nesmí otravovat, rozptylovat nebo se vám omrzet a zhnusit. Proto se pro jistotu vydejte cestou minimalismu – základ bude jednoduchý, u doplňků se rozjeďte, protože ty se mohou vždy vyměnit.

Dostatek světla v pracovně je nutnost

V případě, že by pokoj působil tmavě, vzbuzovalo by to ve vás pocit unavenosti. Sluníčko naopak dodá potřebnou energii k práci. Nejvhodnější je do pracovny velká prosklená stěna s výhledem na zahradu, ovšem ne každý tyto možnosti má. Využijte světlo, jak nejvíce můžete!

Tipem jak opticky zesvětlit pokoj je například přidat do místnosti zrcadlo a sklo. Takové prosklené dveře jsou bezesporu dobrou volbou! Také různá podsvícení, osvětlení, bodové lampy a tak dále… se vítají.

Pohodlná židle je to nejdůležitější

Kde budete trávit nejvíce času? No ano, na židli. Již kvůli zdraví je tohle něco, do čeho se nebojte investovat! Vyplatí se vám to! Židle by měla být snadná na manipulaci (ideální je kolečková s nastavitelnou výškou), bytelná, bezpečná a hlavně pohodlná (s opěrkami na ruce)!

Co nesmí chybět na stole

domácí pracovna

Počítač a sklenice s vodou je základ, bez kterého se práce povětšinou neobejde. Je prokázáno, že v uklizeném prostoru se lépe učí, pracuje i přemýšlí. Pokud si na stole budete udržovat permanentní nepořádek, bude vás rozptylovat a nakonec místo práce budete uklízet.

Pod stolem by tedy neměl chybět koš na odpadky a šuplíky, do kterých snadno schováte papíry, propisky, tužky, nůžky, kalkulačku, kancelářské spony a jiné nezbytnosti, které potřebujete mít po ruce.

Zútulněte si svou pracovnu

Důležité je, abyste se tam cítili dobře. Přineste si fotografie svých dětí, vystavte si své úspěchy, které vás budou motivovat a nutit pracovat tvrdě a usilovně. Také zeleň se vítá, všelijaké květiny vám pokoj zútulní.

Myslete prakticky

domácí pracovna

Příliš mnoho otevřených skříněk není zrovna praktické, bude vám na dokumenty a jiné věci usedat prach a komu by se chtělo neustále uklízet, že ano? Volte raději uzavřené skříně. Dokupte si praktické krabice, boxy, kontejnery, pořadače, organizéry, šanony, složky a vše si zařiďte přehledně a systematicky.

Jaké jsou možnosti práce na doma?

Závěrem našeho článku nesmí chybět přehled možností, čím si doma přivydělat. Nabídek je opravdu spousta a je jen třeba vědět, co vás baví.

Jestli vás baví ruční práce, začněte prodávat své výtvory, nejdříve na sociálních sítích, později na portálech pro podobné nadšence o ruční tvorbu, případně si založte svůj vlastní e-shop nebo stránky, kde budete prodávat své výtvory po celém světě.

Jestli vás baví tvorba webových stránek, programování a další podobné činnosti, můžete si založit živnost a dělat tuhle práci z domova. Je mnoho portálů, kde hledají firmy i jednotlivci, lidi, kteří ovládají IT apod. a rádi jim za jejich kvalitní práci zaplatí.

domácí pracovna

Máte rádi psaní? Pište! Můžete se živit jako externí redaktor, copywriter nebo korektor. Vytvářet si vlastní online kurzy, kde budete předávat své zkušenosti dalším lidem za penízky. Podobně můžete využít online kurzů pokud ovládáte nějaký cizí jazyk, matematiku či další předměty, které můžete online doučovat.

Milujete fotografování? Založte si vlastní stránku na FB nebo klasicky webovou stránku a nabízejte své fotografické služby. Můžete fotit svatby, křtiny, narozeniny nebo další slavnosti.

Pokud bychom chtěli vyjmenovat další činnosti, které se dají dělat z domova, byli bychom tu opravdu hodně dlouho. Zadejte si do vyhledávače práce na doma nebo obor, který vás baví. Určitě něco najdete nebo si počkejte na náš další článek, kdy se podíváme na domácí práce více do hloubky. Třeba právě v našem dalším článku narazíte na něco, co by vás mohlo oslovit a ihned to půjdete vyzkoušet.

Zdroj fotografií: pinterest.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *