Služby

Levná elektřina se hodí, její spotřeba v ČR roste

Za zvyšování spotřeby nemohou ani tolik domácnosti jako spíš velké firmy. Domácnosti se naopak učí šetřit, chtějí levný plyn a elektřinu. Zato ekonomice se daří a průmysl spotřebovává více než 30 % veškeré elektrické energie v Česku.

Nejvíce elektřiny se spotřebuje v Moravskoslezském kraji

Nejvíce elektřiny ze všech českých subjektů spotřebuje ČEZ a.s. Elektřinu sice i produkuje, ale ze statistik byly energie využité na její výrobu odečteny. Přesto patří ČEZu první místo. v závěsu za ním si stojí Unipetrol RPA, s.r.o., zpracovatel ropy vyrábějící například letecké palivo. Pokračují ostravské hutě Liberty Ostrava, a.s., OKD, a.s. a český železniční národní dopravce ČD CARGO, a.s.

Vzhledem k tomu, kde společnosti sídlí, vás asi nepřekvapí, že největší spotřebu energie má Moravskoslezský kraj, následuje Středočeský (kvůli automobilce v Mladé Boleslavi) a pak Ústecký.

Domácnosti se snaží zaplatit co nejméně

Výdaje českých domácností za elektřinu a plyn však významně nerostou. Většinou se snaží šetřit, zateplují své domy, vyměňují staré spotřebiče za nové úsporné, využívají obnovitelné zdroje energie. V neposlední řadě také mění dodavatele energií. Levná elektřina je velkým lákadlem, kromě toho často platí, že menší dodavatelé se o své zákazníky lépe starají. Vysvětlí vám, za co platíte, budou se reálně zajímat o vaše problémy.

Češi už pomalu zjišťují, že změna dodavatele energií není ničím komplikovaným, stačí podepsat smlouvu a plnou moc. Všechny formality a komunikaci se starým dodavatelem vyřeší ten nový. Není tedy žádný důvod, proč platit za energie více, než musíte. Změna je snadná. Více informací se dozvíte například na https://www.epet.cz/.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *