Stavba

KM Beta: Stavební materiály pro komfortní bydlení

Vybírejte ze dvou zdicích systémů

Značka KM BETA v současné době zaštiťuje hned dva typy zdicích systémů. Klasikou je pálený cihelný zdicí systém Profiblok. Nový systém vyrábí Cihelna Hodonín, závod s více než stopadesátiletou tradicí. Profiblok zahrnuje sortiment jak pro vnitřní a vnější nosné zdivo, tak pro příčkové zdivo, které doplňují věncovky a překlady. Posledním přírůstkem do nabídky je prvek KMB Profiblok 300, první novinka Cihelny Hodonín po její rozsáhlé modernizaci. Nový zdicí prvek s rozměry 247 × 300 × 238 mm patří, spolu s prvky tloušťky 240, 365, 400 a 440 mm, do řady materiálů pro nosné stěny. Předností novinky je především nižší hmotnost při zachování pevnosti a vylepšené tepelně-technické vlastnosti. Profiblok 300 vyniká tak vysokou přesností rozměrů, že je spotřeba malty výrazně nižší než u běžných prvků tohoto typu. Více o systému na www.profiblok.cz.

Pro výstavbu tepelně-úsporných, nízkoenergetických a pasivních domů je určen systém vícevrstvých konstrukcí KMB SENDWIX. Základem systému je vápenopískové zdivo, moderní stavební materiál s vynikajícími parametry, na které se přikládá tepelná izolace. KMB SENDWIX je velmi variabilní, ve třech základních typech systému nabízí celkem 64 různých řešení lišících se především tepelně-technickými vlastnostmi. Ve všech variantách systému je jeho cena zajímavá, plně srovnatelná s cenou standardních jednoplášťových konstrukcí, přičemž zohledňuje užitkové vlastnosti. Součástí uceleného systému KMB SENDWIX jsou i prvky pro zdění příček, překlady, věncovky, lícové a komínové zdivo, zdicí a spárovací malty, lepidla a pomocný materiál, nemusíte tedy shánět dalšího dodavatele těchto materiálů. Více o systému na www.sendwix.cz. Zde najdete také pracovní postupy zdění se systémem KMB SENDWIX. Zjistíte, že je to doslova hračka!

Dům zkrášlí atraktivní lícové zdivo

Vysoce elegantní lícové zdivo v jednom z pěti odstínů je součástí zdicího systému KMB SENDWIX, konkrétně vnější povrchovou úpravou ve variantě „KMB SENDWIX L“. Základem zdicího systému KMB SENDWIX L jsou, stejně jako u ostatních typů, vápenopískové cihly. Na ně se z vnější strany přikládá tepelná izolace z minerální vlny. Lícové zdivo, které od minerální izolace dělí vzduchová mezera, si lze vybrat v odstínech bílá, žlutá, červená, šedá nebo zelená. Na zakázku je možné natónování i do jiných odstínů. Lícová cihla se vyrábí v několika rozměrech, v systému KMB SENDWIX L se využívá velikosti 240 x 115 x 71 mm. Kromě typu KMB SENDWIX L nabízí KM Beta ještě varianty „M“ (izolantem je kontaktní minerální izolace z čediče) a „P“ (izolantem je kontaktní stabilizovaný polystyren). U obou variant tvoří vnější povrch stěn šlechtěná omítka, dle potřeby lze opět tloušťkou izolace volit konkrétní tepelně-technické parametry.

Keramické stropní systémy se stále těší přízni stavebníků

Cihelna Hodonín je v současné době jediným českým výrobcem, který nabízí možnost řešení stropních konstrukcí pomocí stropních vložek HURDIS. Kromě toho si lze vybrat také variantu stropních nosníků HODO a stropních vložek MIAKO. Výhody těchto řešení, spočívající především ve vynikajících tepelně izolačních schopnostech keramiky, ve variabilitě obou stropních systémů, nenáročné montáži a cenové dostupnosti, byly důvodem, proč jsou i v dnešní době tyto keramické stropy ve velké oblibě.

Spolehlivá střecha s životností až 100 let

Tradiční betonová krytina KM Beta ochrání Váš domov až na 100 let. Její životnost je dána především nízkou nasákavostí a výbornou mrazuvzdorností, které zdaleka přesahují požadavky norem. Střešní systém KM BETA zahrnuje dva různé typy střešní krytiny (KMB BETA, KMB HODONKA), v celkem sedmi atraktivních odstínech (cihlově červený, višňový, hnědý, šedý, černý, zelený a případně i modrý) a čtyřech variantách povrchové úpravy a dále více než 50 doplňkových výrobků, které profesionálně řeší technické detaily i těch nejnáročnějších střešních konstrukcí. Střešní krytina KM Beta je určena pro šikmé střechy se sklonem 12 – 90°.

Vhodná i do náročných klimatických podmínek

Vzhledem k vysoké pevnosti odolá střecha KM BETA bez problémů jak krupobití či silné bouřce a ostatnímu nečasu, tak i silnému mechanickému tlaku, např. při velkém množství sněhu během zimy nebo při pohybu na střeše. Pro svoji vysokou únosnost je krytina KM BETA vhodná i do velmi náročných klimatických podmínek.

Pro střechu na pohled ještě krásnější

Pro ozdobení a zvýraznění střechy s krytinou KM Beta je určen kohout, nový hřebenový okrasný prvek. Novinka pochází, stejně jako další hřebenové prvky KM Beta (věžička, pár hrdliček), z dílny akademické sochařky Karolíny Šimčíkové. Kohout, věžička i pár hrdliček jsou v nabídce v celkem pěti atraktivních barevných provedeních – cihlová, višňová, hnědá, černá, šedá. Hřebenové prvky lze doplnit ještě ozdobnými koncovými hřebenáči s motivem „vítr“ nebo „lev“ a hřebenovými ucpávkami „slunce“ nebo „hrozen“. Více o krytině KM Beta na www.kmbeta.cz.

Srdečně Vás zveme na letošní Stavební veletrhy v Brně, které se konají ve dnech 12. – 16. 4. 2011. Stánek KM Beta najdete v pavilonu A2. Prvních padesát návštěvníků každý den získá dárek. Pozor: Veletržní sleva na základní krytinu KM BETA – 30 %!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *