Stavba

Rekuperace vzduchu šetří peníze

Takovýmto snížením nákladů na vytápění se stane, že dochází k nedostatečné výměně vzduchu uvnitř objektu, což může způsobit zdravotní problémy osob a nepříjemnosti v podobě výskytu plísní. Proto je třeba zajistit přísun minimálního objemu čerstvého vzduchu. Jedno z nejjednodušších řešení je provětrávání (krátkodobé otevření okna), které nám ovšem neřeší tepelnou ztrátu, další řešení nabízí rekuperační jednotky firmy Regulus, které jsou schopny odvádět vzduch z objektu, aniž by docházelo k výrazným tepelným ztrátám.

Úplně jednoduché a tím i geniální řešení nabízí rekuperační jednotky firmy Regulus. Které jsou schopné odvádět vzduch z objektu a zachovat teplo uvnitř.

Základním principem rekuperační jednotky je předávání tepla z odváděného znečištěného vzduchu z místnosti čerstvému venkovnímu vzduchu přes deskový výměník. Účinnost jednotek se pohybuje v rozmezí 80-90 procent dle typu rekuperační jednotky.

Firma Regulus nabízí i „Chytřejší“ rekuperační jednotky, které jsou vybaveny bypassem pro provoz v letním období a umožňují chladit objekt v letním období, aby nedocházelo k jeho přehřívání.

Zdroj a foto: Ing. Michal Havelec a Ing. Jaroslav Markvart, www.regulus.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *