Tipy a rady

10 tipů jak levně proměnit bydlení za pár korun

Kuchyně jako nová

Na kuchyňská dvířka s tapetou

Kuchyňská linka s tapetou

Pokud je vaše kuchyňská linka v dobrém stavu pak není nutné ji hned vyměnit za novou, ale postačí, když zajdete do obchodu pro kutili nebo na internet a vyberete si pěknou tapetu, kterou potapetujete kuchyňské dvířka. Nový vzhled kuchyně tak budete mít rychle a za pár korun. Přečtěte si také “Jak na novou židli” a proměňte starou nevzhlednou židli za nový trendy kousek.

Nové úchytky? Proč ne

úchytky

Aby se vzhled celé kuchyně proměnil je třeba také vyměnit staré úchytky za nové. Dnes seženete opravdu mnoho druhů, tvarů i velikostí. Je tedy z čeho vybírat. Ideální je, aby úchytky ladili s novým vzhledem kuchyňské linky a také s celkovým stylem kuchyně.

Na lednici s barvou na tabuli

nová lednice

Lednici můžete levně proměnit v novou třeba právě barvou, která se používá na tabule. Už nebudete muset každý nákupní seznam psát na papír a ten přidělávat magnetem k lednici. Teď to budete moci kombinovat a na lednici kromě vzkazů a nákupního seznamu psát také různé citáty, motta nebo nechat vaše dítko, aby si ji pokreslilo podle fantazie.

Levná proměna koupelny

Závěs pro trochu soukromí

závěs do koupelny

Abyste měli v koupelně ještě více soukromí pořiďte si k vaně závěs, který tento účel velmi dobře splní. Přimontovat ke stropu tyč na závěs není žádný problém. Seženete ji levně v každém obchodu s bytovými doplňky, stejně jako závěs v barvě, která bude ladit s koupelnou.

Obklady s novým kabátem

obklady s novým kabátem

Proměnit obklady je velmi jednoduché. Můžete k tomu použít vhodné tapety nebo barvy na obklady. Více inspirace si můžete přečíst třeba v tomto článku: “Jak levně zkrášlit umakartovou koupelnu

koupelna tapeta

Pokoj s trochou fantazie

Vymalujte si jej

výmalba pokoje

Každý pokoj proměníte levně a jednoduše třeba právě výmalbou. Barva na stěnu nestojí moc peněz a můžete s ní jakkoliv experimentovat. Jaké barvy se hodí do jednotlivých částí bytu si můžete přečíst v našem článku: Barvy ovlivňují náš život, aneb inspirujte se jimi v bytovém designu”

Tapety jsou dneska v kurzu

samolepicí tapety na zeď

Opravdu velmi snadné oživení stěn je použít na ně samolepicí tapety. Dají se sehnat opravdu v mnoha barvách, tvarech i velikostech a tak je jenom na vás, která se vám nejvíce zalíbí do vašeho pokoje.

Nábytek z palet? Proč ne

nábytek z palet

Dnes je opravdu velmi moderní. Nábytek z palet vám ušetří až tisíce za pořizování drahých pohovek, skříněk, konferenčních stolků a mnoho dalšího. Nebojte se toho a zkuste oživit vaše bydlení nábytkem z palet.

Nábytek z nevyužitých věcí, aneb recyklujeme

nábytek z nevyužitých věcí

Probuďte v sobě fantazii a využijte staré věci, které proměníte v nábytek. Přečíst si o tom můžete třeba v našem dalším článku: “Nábytek z nevyužitých věcí, aneb zkrášlete si váš interiér.”

Zdroje fotografií: https://cz.pinterest.com/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *