Tipy a rady

11 tipů pro hygge bydlení

Odstraňte vše rušivé

Hygge se vyhýbá zbytečnostem – věcem, které už nevyužijete a jen na ně sedá prach. Proto začněte úklidem a zbavte se všeho nepotřebného – věci můžete prodat, nebo darovat; třeba na charitu.

Vneste do interiéru světlo

V Dánsku je chladno, málo světla, velmi často v něm prší. I proto si lidé udržují kouzlo příjemného osvětlení ve svém domově. Pořiďte si voňavé svíčky, kupte si romantickou lucerničku, ale klidně zkuste i aromalampu nebo ručně vyrobené svítidlo.

Čtěte také: ”Jak správně osvítit nejenom interiér? Poradíme vám

hygge bydlení

Nesmí chybět ani příjemné teplo

Žádné elektrické ani plynové topení nemá na uklidňující praskání dřeva v krbu nebo uklidňující plameny za sklem. Pokud nemáte možnost klasického krbu, můžete vyzkoušet alternativu na biolíh nebo elektřinu.

Vytvořte si hyggekrog

O co jde? O místo, kam se můžete v klidu schoulit s oblíbenou knížkou, hrnkem dobrého čaje a oddechovat. Může to být třeba křeslo v rohu místnosti s teplou dekou a výhledem na krajinu.

Vsaďte na textilie

Skandinávské bydlení celkově je velmi jednoduché, ale přesto útulné. Čím to je? Bezpochyby tím, že umí využívat textilií. Proto se nebojte a pořiďte si polštářky, přehozy, ale i různé koberečky.

hygge bydlení

Přírodní materiály ve formě dekoru

Dánové rádi využívají přírodních materiálů – a to hlavně dřeva, které se u nich vyskytuje i ve formě dekorací. Ať už jde o rámečky na stěnách nebo dřevěnou mísu na ovoce, určitě si vyberete.

Čtěte

S hygge se jednoznačně pojí láska ke čtení. Proto by vám neměla chybět (přinejmenším) police se zajímavou četbou. Určitě budete nadšeni, jak se vám bude vaše knižní sbírka rozrůstat.

Podzimní štěstí ve formě přírodnin

Vázy plné rozkvetlých kytic jsou spíše doménou jara a léta. I v tuto dobu je však příroda plná nejrůznějších „dekorací“, které ve váze nadělají parádu. Co zkusit nasbírat hezké větvičky, šípky nebo třeba jeřabiny?

7 jednoduchých DIY nápadů pro váš interiér, může být skvělým tipem pro váš interiér.

hygge bydlení

Jezte s klidem

Jídlo je v mnoha zemích společenskou událostí. Proto si alespoň jednou za čas hezky prostřete stůl, vytáhněte sváteční nádobí a poseďte se svými nejbližšími v teplém kruhu domova.

Mějte se kam usadit

Tento tip se pojí s tipem, kde zmiňujeme, že byste měli mít své místo na odpočinek. Kupte si kvalitní křeslo (ušák) nebo pohodlnou sedačku. Jistě budete rádi, když budete mít kde odpočívat.

I drobnosti tvoří domov

I když bychom se měli vyhýbat shromažďování nepotřebných věcí, nějaký ten suvenýr či věc pro naši duši blízkou určitě vlastníme. Na takovéto poklady si pořiďte hezkou krabičku nebo truhličku, můžete si v ní uchovávat své vzpomínky.

Zdroj fotografií: pixaby.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *