Tipy a rady

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu vašeho bytu

Výzdoba předsíně

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

Vyzdobte si předsíň dokonalými vánočními ozdobami. Na římsu můžete použít girlandu z jehličnanu, doplněnou o vánoční baňky. Na věšáky, na které obvykle ukládáte své oblečení zase vánoční punčochu pro Mikuláše, kterou ozdobíte větvičkou jehličí a cesmíny. Pokud máte i malou lavičku, jako je na obrázku, můžete ji využít na umístění malého dekorativního stromečku, který ozdobíte, jako vánoční. Už při vstupu okouzlíte svou výzdobu každou návštěvu.

Ozdobené větve

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

Tato vánoční výzdoba je opravdu velmi jednoduchá. Postačí vám k tomu jakákoliv váza, do které umístíte pozlacené větve ze stromu. Aby dobře držely, můžete vázu vyplnit zmuchlanými novinami a pokud je váza průhledná, nandejte ji papírový návlek. Použít můžete také punčochu nebo rukáv ze starého svetru, který má vánoční motiv. Na větvičky pak navěšte jakékoliv vánoční ozdoby, které máte rádi. Můžete použít třeba i papírové, které jsou velmi jednoduché na výrobu. Pokud máte doma malé mlsouny, pověste jim na ně třeba bonbóny, které si mohou za odměnu vzít.

Jednoduchý věnec na dveře

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

Tento věnec je opravdu velmi jednoduchý. A stačí vám k tomu pouze dvě věci. Kovový kruh na základ věnce a barevné stužky stejné délky. Ty na kruh střídavě přivážete a jednoduchý, přitom velmi krásný věnec je na světě.

Pohovka ve vánočním

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

I pohovku můžete ozdobit do vánoční nálady. Vyměňte běžné povlaky na polštář za ty ve vánočních barvách, přidejte vánoční deku, kterou se večer můžete přikrýt a přes den z ní muže být praktický přehoz přes pohovku a máte hotovo. Vánoční pohovka láká k posezení, co myslíte?

Posezení jako pro krále

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

I vaše jídelna může prokouknout ve vánočním. Nad jídelní stůl zavěste větev, kterou ozdobíte světýlky a baněčkami. Na lavice nebo židle umístěte pohodlné podsedáky a nedělní tabuli ozdobte vánočními dekoracemi a větvičkami chvojí. Určitě se vám bude už o další neděli sedět u stolu, jako o štědrém dni. Tak proč s těmi svátky nezačít už teď, když je tak krásné se na to jen dívat?

Věnce třeba i na oknech

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

Pokud si myslíte, že věnce patří pouze na dveře nebo zdi, pak se rozhodně mýlíte. Jednoduché nezdobené věnce z chvojí vypadají velmi pěkně zavěšené na oknech.

Nezapomeňte na Mikuláše

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

Blíží se Mikuláš a proto byste neměli zapomenout na vaše děti a zavěsit jim nad krb nebo na polici punčochy, do kterých jim Mikuláš nadělí dárečky, nebo nedobrým brambory a uhlí.

Kuchyň jako z pohádky

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

I vaše kuchyně může být jako z vánoční pohádky. Vyměňte kuchyňské utěrky za ty s vánočními motivy, závěsy pověste ve vánočních barvách a do okna přidejte vánoční nálepky nebo třeba krásné věnce s barevnými mašlemi.

I dřevo do krbu může mít vánoční kabát

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

Pokud si myslíte, že některé maličkosti jsou zbytečné, zapomeňte. Právě nich si všimne nejvíce návštěv. Stožek dříví do krbu svažte jutovou stuhou a přidejte kousek chvojí. Určitě takto krásně seskládané a ozdobené dříví zaujme svou originalitou.

Nezapomeňte na vánoční nástěnku

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

Pokud máte nástěnku, kam si přes rok ukládáte seznamy na nákup, pohledy od přátel a další vzkazy, ozdobte ji do vánočního. Pověsit na ni můžete věnec, vánoční dekorace, ozdoby nebo ji jen doplnit o řetěz ze světýlky. Pohledy, které vám před svátky budou chodit pak budete mít kam připínat.

Zažeňte své chutě

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

Horká čokoláda k vánocům prostě patří a tak si všechny ingredience na její přípravu připravte, abyste vždy, když na ni dostanete vy nebo vaše děti chuť, měli všechno po ruce.

V jednoduchosti je krása

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

Pokud si nemáte rádi třpytky, zlato a mnoho barev. Jistě oceníte tyto báječné tip na minimalistickou výzdobu.

Spaní jako v pohádce

13 krásných nápadů na vánoční výzdobu

Ložnice jako z pohádky? Proč ne. Na noční stolky umístěte vánoční výzdobu v podobě svícínku, malého vánočního stromečku nebo košík s chvojím a baňkami. Polštáře a peřiny převlečte do povlečení ve vánočních barvách a uvidíte s jakým příjemným pocitem budete večer usínat.

 

Zdroj fotografií: https://cz.pinterest.com/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *