Tipy a rady

3 tipy, jak si odpočinout od ruchu velkoměsta

Dlouhodobě se vám vyplatí

 

Na začátek je potřeba připomenout, že se bude jednat o vyšší ale jednorázovou investici. Pokud už ale víte, že budete chaloupku navštěvovat každý víkend nebo na ní strávíte i delší dovolenou, v dlouhodobém hledisku se vám investice vyplatí.

Nebudete pak muset řešit žádné složité balení. Na chaloupce navíc můžete „utužovat“ vztahy s nejbližší rodinou či příbuznými. Vyhlaste „večer bez mobilů“ a pořádně si po delší době popovídejte. Sami uvidíte, jak si pohodové víkendy užijete.

 

Vzdálenost pro dojíždění

 

Pro každovíkendové dojíždění na chatu či chalupu je ideální vzdálenost do 100 km od vašeho bydliště. V pátek tak sednete do auta a za hodinu jste na chalupě. Při delší vzdálenosti by bylo dojíždění zbytečně únavné a mohli byste tak mít pocit, že trávíte více času na cestě než odpočinkem na chatě.

 

Zkuste pravý venkov

 

Pro „přežití“ jsou důležité pouze základní věci jako voda a možnost jakéhokoliv topení, ať už krbového nebo jiného. Zahrada by měla být velká tak, abyste její plochy dokázali plně využít a zvládli se o ni starat.

Pro zvelebení můžete přikoupit zahradní nábytek a vytvořit si tak krásné sezení. Kromě klidného útočiště může být zahrada také zdrojem domácí zeleniny, ovoce a bylinek.

 

Vybavení chaty

 

Rozmyslete si, kolik elektroniky na chaloupce skutečně potřebujete. Čím méně „elektronické zábavy“, tím větší odpočinek a odreagování. Sami uvidíte, jak vás opouští stres, když si půjdete naštípat dříví, místo toho, abyste neustále kontrolovali e-maily.

Chaloupka má být také zdrojem odpočinku, proto pořiďte praktickou postel (ideální jsou postele s úložným prostorem), k tomu kvalitní, avšak levné matrace. V kuchyni se obklopte starším retro nádobím jako jsou třeba staré dobré plecháčky. Vzpomínky na takovou chatu budou jistě k nezaplacení.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *