Tipy a rady

5 triků pro malý byt, aneb jak na to!

I garosonka, či byt 1+1 se dá krásně rozdělit na více koutů. Vytvořte si svůj odpočinkový, spací či čtecí nebo pracovní kout. Inspirovat se můžete na obrázku.

Rafinovaný nábytek

Využijte dostatek místa pod postelí , u stropu nebo ve výklenku na stěně. Schodiště také nabízí významnou úsporu místa. Hodí se jako skladiště nepotřebných věcí, které je vám však líto vyhodit nebo sezonního oblečení. Spoustu místa také ušetříte, když jeden kus nábytku zastane více funkcí, jako je třeba křeslo rozložitelné na postel.

Podívejte se také, jak proměnit obývací pokoj za pár korun.

Úložny_prostor

Využijte vysokých stropů

Má váš byt hodně vysoké stropy? Využijte toho a udělejte si z horního patra vaši ložnici nebo třeba pracovnu. Záleží na vaší šikovnosti a také dispozicích vašeho bytu.

Zapomeňte na konferenční stůl

Velký konferenční stůl je zbytečný. Zabere hodně místa a stejně k vám tak často nechodí velké kupy návštěv, které snědí co armáda. Sáhněte raději po dvou až třech menších stolcích, které můžete použít také jako stoličky nebo odkládací místo pro vaše oblečení.

Využijte kuchyně na míru, ušetříte tak hodně místa.

Vysoké stropy

Využijte stěny na maximum

Chybí vám místo na podlaze a stále potřebujete uložit své věci? Využijte stěny, na kterých je dost místa. Rozmístěte na ně poličky, rohové police či závěsné organizační systémy, které vám chytře vyplní prázdné místo a nabídnou dostatek úložného místa.

Zdroj fotografií: decoomo.com, pixabay.com, ikea.com, curbed.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *