Tipy a rady

6 nápadů do skandinávské ložnice

1. Volte světlé barvy

Skandinávský styl usiluje o světlé místnosti, které budou působit opticky větší. Jeho základem je vzdušnost a volnost. Nemusíte však nutně sahat po bílé barvě, ta může být nepraktická. Výtečně vypadá barva krémová, slonovinová kost, světlounce meruňková nebo baby pink. Mezitím co veškeré textilie (povlečení, závěsy, záclony, kobereček) budou takto výrazně světlé, zvolte postel ze světlého dřeva, ale ne bílého.

2. Podlaha ve skandinávském stylu

Podlahu volte opět ze světlého dřeva, jako je například velmi populární jasan. Koberce si v tomto stylu interiéru odpusťte, ale ne zcela. Báječně budou vypadat menší kusové koberce. Ty můžete položit z každé strany postele, aby manželé ráno vstali a položili své nožky do příjemného huňatého koberečku. Vypadá to útulně a stylově!

skandinávský styl ložnice

3. Hledejte inspiraci v přírodě

Skandinávský styl si potrpí na přírodní materiály (proto již zmíněná dřevěná postel). Cizí mu nejsou materiály, jako je sklo, kůže, kov a přírodní textilie (vlna, len). Velmi pěkně může vypadat proutěný koš v rohu místnosti, který v sobě ponese příjemnou huňatou deku (či pléd), kdyby vám byla zima. A když už jsme u té přírody, rozhodně nezapomeňte na kytičky! Dejte si je do vázy na noční stolek a zútulněte tak vaši ložnici. Pokud trpíte na alergie nebo nejste schopni se starat o živé rostlinky, zvolte ty umělé.

4. Vzdušnou místnost pomocí zrcadla

Nedovolte, abyste spali uvnitř zastavěné místnosti nábytkem a dalšími věcmi. Taková přecpaná místnost by na někoho mohla působit až klaustrofobním dojmem. Skandinávský styl usiluje o velké vzdušené prostory. Ačkoliv to místnost menšího rozměru nedovoluje, udělejte maximum. Výtečným pomocníkem jsou nejen světlé barvy, ale také zrcadlo. Zrcadlo můžete dát na vestavěnou skříň po celé jejich délce a uvidíte, jak to opticky zvětší pokoj. Nyní už víte, proč se do výtahů dávají zrcadla.

skandinávský styl ložnice

5. Vintage noční stolky

Skandinávský styl si bere, co se týče nábytku, něco málo od stylu vintage. Tento styl se inspiroval minulostí. Co měli naši prarodičové. Nicméně nejsou to žádné ošuntělé kousky, ale renovovaný a zachovalý nábytek. Perfektně bude vypadat bílý noční stolek s ornamenty na zdobných nožkách.

6. Personalizujte si svou ložnici

V neposlední řadě je důležité, aby váš domov byl VAŠÍM domovem. Nechte ve vašem interiéru kousek z vás a vašeho vkusu. Ideální je, pokud si vystavíte vaše rodinné fotografie do rámečků na zdi. To ložnici zaručeně zútulní. Další možností jsou různé motivační citáty, které vy sami milujete a snažíte se podle nich řídit. Dnes již není žádný problém pořídit si nálepky na zdi s jakýmkoliv mottem.

Zdroj fotografií: bloglovin.com, bykoczanska.blogspot.cz, behance.net

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *