Tipy a rady

7 tipů, jak oživit interiér

Přemístěte nábytek

Chcete změnu, ale nechcete kupovat nový nábytek? V tom případě si pohrajte s umístěním toho stávajícího. Vyměňte sedací soustavu za obývací stěnu, na pohovku dejte nový přehoz, přesuňte skříně jinam než předtím.

Oživte interiér královskými akcenty.

Zkuste zrcadla

Zrcadla jsou nejen stylovou záležitostí, navíc se v nich odráží i světlo. Nemluvě o tom, že se vám prostor opticky zvětší. Některá zrcadla můžete i přetřít do svého vkusu – myslíme tím například rámy u starších zrcadel.

jak oživit interiér

Použijte rámečky

Citáty, fotografie, ale i malůvky vašich dětí. Nejen tyto kousky mohou viset na vaší stěně. Rámečky na stěně se mohou stát i vkusným doplňkem, jen je musíte umět umístit a hlavně správně „naplnit“. Pak vám může vzniknout i celá stěna pokrytá tímto způsobem – to uděláte tak, že na stěnu naskládáte rámečky různých velikostí.

Využijte starší věci novým způsobem

Vintage bydlení je velmi oblíbené. Máte na půdě starý nábytek po babičce? Ne? Tak zajděte do nejbližšího starožitnictví či bazaru a vintage kousek, který interiér krásně oživí, si udělejte sami doma! Nábytek stačí natřít na vámi vybranou barvu a je hotovo.

jak oživit interiér

Nebojte se hry s barvami

Nikoho dlouhodobě nebaví strohý a bílý interiér bez špetky života a energie. Barvy umí na lidskou psychiku působit velkým způsobem. Proto se jich nebojte – na stěnách, dekoracích či textiliích.

Zamyslete se nad doplňky

Každý interiér vypadá příjemněji s doplňky. Proto si kupte nějaké koberce, lampy, květiny, přehozy či polštáře a o krásný interiér už nebude nouze.

Čtěte také: “Nábytek z nevyužitých věcí, aneb zkrášlete si váš interiér

I okna můžete změnit

Nemusíte hned kupovat nová, avšak novým závěsem nic nezkazíte. Nebo se vám líbí dekorativní folie na sklo, které vám navíc poskytnou více soukromí? Vybírat můžete z lesklých, ale i matných variant.

Zdroj fotografií: pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *