Tipy a rady

Aby byl pelíšek pro psa dokonalý

Lidé tráví spánkem zhruba jednu třetinu svého života, domácí mazlíčci dokonce dvě třetiny. Vzhledem k tomu, že víme, jak je pohodlí při spánku důležité, neměli bychom zanedbávat ani to, v čem bude spát právě náš pes. Navíc, když se na tomto místě bude cítit příjemně, nebude mít důvod chodit do vaší postele.

Aby byl pelíšek pro psa dokonalý

Dostatečně velký pelíšek

Znáte to. I když máte třeba jen metr sedmdesát, chcete mít postel o něco větší, abyste se v ní mohli pohodlně natáhnout. Stejně to platí i u mazlíčků. Jejich pelíšek by měl být větší než oni sami – většina domácích psů nespí v klubíčku jako psi venku, nýbrž na boku či zádech. Proto si psa změřte, od čumáku po spodní část ocasu a k rozměru přidejte 25 procent. Takto získáte rozměry ideální pro vašeho pejska.

Jak je to s tvarem pelíšku?

Tvar pelíšku by se měl odvíjet od toho, v jaké poloze váš mazlíček spí nejčastěji. Obdélníkové pelíšky jsou vhodné pro psy, co rádi spí natažení. Oválný či kulatý pelíšek je ideální pro ty, co rádi spí v klubíčku. A pro pejsky, kteří se celou noc převalují, je ideální pelíšek kulatý a prostorný.

I psi mají své potřeby

Tak jako lidé, i psi mohou mít nejrůznější ortopedické potíže. Pro tyto psy pak můžete koupit pelíšek s matrací z paměťové pěny. V místech, kde máte průvan, můžete pořídit vyvýšený pelíšek. K dostání jsou i krásné boudy vhodné do interiéru, které jsou zevnitř vypolstrované čalouněním.

Aby byl pelíšek pro psa dokonalý

Na co nesmíme zapomenout?

Vzhledem k tomu, že se na pelíšku budou s časem postupně hromadit psí chlupy a nečistoty, měl by být pelíšek dobře čistitelný. Deky lze vyprat v pračce, s matrací to je stejně tak. Pokud máte pelíšek, který vyprat nejde, používejte do něj podložky, které prát můžete. Nebo můžete využít možnost čistírny.

Zdroj: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *