Tipy a rady

Do podkroví patří nejen klimatizace

Řada lidí ještě pořád nemá za sebou revitalizaci podkroví Buď jej nevyužívá jako bytový prostor, nebo je jeho úprava jen kompromisem. Kdo to s bydlením v podkroví myslí vážně, rozhodně by neměl spoléhat pouze na zateplení. Ani to není dostatečným k vytvoření optimální teploty v horkém létě. Nutná je rovněž klimatizace. Právě ona vytvoří tepelnou pohodu odpovídající klasickému bydlení. Pokud si pořídíte takovou, která umí i topit, mluvíme o tepelném čerpadlu. Tohle zařízení pak dokáže v podkroví rovněž přitápět. Oplatí se to?

Klimatizace, která umí topit, je ke kamnům ideál

Kdo se rozhodne využít k topení v podkroví pouze kamna a neprotáhne sem topnou soustavu ze spodních pater, může kombinovat právě topení v kamnech s topením klimatizací, tedy tepelným čerpadlem: vzduch-vzduch, případně vzduch-voda. Kamna dávají bydlení v podkroví atmosféru, lze s nimi řešit vyšší teplo v obytné části podkroví a menší v ložnici. Lze využívat běžná kamna, nebo kamna na pelety. Ty pak mají i větší zásobníky, které umožňují topení bez přikládání i po mnoho hodin.

K dokonalému bydlení v podkroví patří i čistička vzduchu

V podkroví se mohou akumulovat různé prachové částice, jež vznikly třeba při sádrokartonářských pracích. Mnohdy muselo dojít k chemickému ošetření původního krovu proti dřevokazný houbám a broukům. Jistotou je proto, zejména pokud máte doma astmatika či alergika, vsadit na vhodné zařízení, které škodliviny úspěšně odfiltrujeČistička vzduchu už dávno patří též do bytů s kojenci a všude tam, kde bydlí lidé se zvýšeným zájmem o své zdraví i zdraví své rodiny. Pomáhá odstraňovat škodliviny související s kouřením, s různými změkčovači obsaženými v moderních podlahách i s nezdravými látkami z kompozitního nábytku, laků i barev.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *