Tipy a rady

Ideální interiér pro malý byt

Volte světlé barvy

Je obecně známý fakt, že světlé barvy mají tu schopnosti opticky zvětšit pokoj. Na ty tmavší rozhodně zapomeňte. Ideální barvou pro výmalbu pokoje je samozřejmě bílá, která nejlépe odráží světlo. Nicméně pokud bílou volit nechcete, můžete zvolit krémovou, slonovinovou kost a další světlé barvičky (baby pink, světle meruňková…). Na vzorované tapety raději zapomeňte, ty by místnosti zmenšili.

Je tedy jasné, že potřebujeme dostat do místnosti co nejvíce světla. Na to platí další rada, a to sice volte průhledné záclony, které propustí maximum sluníčka.

interiér malý byt

Hra barev

Barvy jsou kouzelné a dokáží zázraky. Oblíbeným fíglem, jak opticky zvětšit místnost, máte-li rádi barvy je použít jednu barvu v různých sytostech. Zvolte tedy například zelenou (ta působí pozitivně a podporuje kreativní myšlení, proto je to velmi oblíbená barva do interiérů) a zaměřte se na její všechny různé sytosti a odstíny. Perfektně to vypadá například na zdech, kdy vždy následující stěna je o odstín světlejší než ta předešlá.

Podlaha v bytě by měla být všude stejná

Dalším fíglem, jak opticky zvětšit byt, je použít všude jednu a tu samou podlahu. Místo celoplošných koberců volte raději menší kusové, které dodají bytu útulnost a jsou praktické. Pozor ale! Odstín podlahy by neměl být tmavší, než výmalba zdí.

interiér malý byt

Zrcadla dokáží divy

Víte, proč se to výtahů umisťují zrcadla? Kromě toho, že je to praktické pro ženy, které se v nich ještě zběžně upravují, tak zrcadla opticky zvětšují místnost a pro člověka, co trpí klaustrofobií, je to báječná vychytávka. Nebojte se tedy velkých zrcadel na skříních.

Využijte maximálně veškerý prostor

Nechte si vytvořit nábytek na míru tak, aby vám přesně seděl do interiéru, a vy jste tak využili veškerého prostoru, který se vám nabízí. Ano, je to vyšší investice, ale zato budete vědět, že vám nábytek plně sedí, vyhovuje a je podle vašich představ.

Zdroj fotografií: pixabay.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *