Tipy a rady

Interiér podle zvěrokruhu aneb jak jej zařídit

 

Beran (21. 3. až 20. 4.)

Beranovi se líbí lehce extravagantní kousky. Nebojí se výraznějších barev, jako je červená, rudá i černá. Designové kousky nábytku a kvalitní umění jsou jeho denní kávou. Porozhlédněte se po asymetrických kouskách, zajímavě jakoby nakřivo poskládaných poličkách a experimentujte!

interiér podle zvěrokruhu

Býk (21. 4. až 21. 5.)

Býk miluje své pohodlí. Rád relaxuje a odpočívá v příjemném prostředí. Jeho byt by měl být zařízený v teplých barvách, jako je oranžová, žlutá, meruňková, růžová, hnědá a tak dále. Útulnost obývacímu pokoji dodá bezesporu krb, u kterého si bude moci lenošit na velkém gauči plném polštářů. A samozřejmě mu nesmí chybět heboučký koberec pod nohama.

 

Blíženci (22. 5. až 21. 6.)

Blíženci jsou společenští tvorové. Dveře se u nich netrhnou, proto je k tomu uzpůsoben i jejich byt. Nesmí chybět spousta židlí a velký gauč, aby si návštěvy mohli sednout. Také lůžko navíc je samozřejmostí pro ty, který by u blížence chtěli přespat. Blíženec má rád barvy! Volí barvy veselé a plné energie, jako je žlutá, oranžová a zelená.

 

interiér podle zvěrokruhu

 

Rak (22. 6. až 22. 7.)

Lidé ve znamení raka jsou velmi citliví a potrpí si na rodinnou pohodu. Podle toho také vypadá jejich byt. Na stěnách musí vyset rodinné fotografie a spoustu dekorací mají spojenou s různými vzpomínky. Dávají přednost přírodním materiálům, také krajce a květinovým vzorům. Milují pastelové a příjemné barvy.

 

Lev (23. 7. až 22. 8.)

Lev si potrpí na luxus! Jeho bydlení by mělo být vzdušné, prostorné, minimalistické a hlavně moderní. Potrpí si na kvalitu. Dává přednost čistým studeným barvám, jako je světle modrá, broskvová, vanilková. Ale nejčastěji u něj vyhrává klasická bílá v kombinaci s tmavým (nejčastěji černým) nábytkem.

interiér podle zvěrokruhu

Panna (23. 8. až 22. 9)

Panna si potrpí na praktičnost. Místo estetických kousků raději volí kousky užitečné a snadné na údržbu. Taktéž miluje přírodu! Květinové vzory, dřevo a samozřejmě květináče s rostlinkami u ní nesmí chybět.

 

Váhy (23. 9. až 23. 10.)

Váhy si potrpí na detaily! Veškeré kousky v interiéru musí být sladěné. Miluje starožitnosti, originální kousky, všelijaké figurky, sošky a jiné dekorace. Jejich pokoj vypadá skutečně zabydleně! Není to vzdušný prostor, ale velmi útulně zabydlený.

interiér podle zvěrokruhu

Štír (24. 10. až 22. 11.)

Štír miluje moderní kousky založené na kontrastu. Jeho interiér je v barvách, jako je šedá, bílá, černá a červená. Ale zároveň je velmi konzervativní. Jakmile si něco pořídí, těžce se toho vzdává. Nesnáší rekonstrukce.

 

Střelec (23. 11. až 21. 12.)

Střelec je velmi společenský člověk, stejně jako blíženci by měl mít byt zařízen pro případné návštěvy. Zároveň však jsou i chvíle, kdy potřebuje svůj klid. Snadno se zrelaxuje na pohodlné pohovce, kdy ložnice je vymalována do tlumených a oku lahodících odstínů. Naopak obývací pokoj, který je centrem zábavy, tam volí raději něco energičtějšího, př.: žlutá, zelená, fialová.

interiér podle zvěrokruhu

Kozoroh (22. 12. až 20. 1.)

Lidé ve znamení kozoroha mají rádi jednoduché kousky. Jsou praktické, nesmrtelné a snadno se kombinují. S barvami to nijak nepřehání, dekorací má minimum. Miluje čistotu a minimalismus.

 

Vodnář (21. 1. až 20. 2.)

Vodnář potřebuje velký prostorný byt. Když k němu přijde rodina nebo přátelé, vždy je má kam usadit. Jinak jsou poměrně nenároční. Nemají nijak vyhraněný vkus, kterého by se drželi. Co se jim líbí, co jim padne do oka – to si pořídí.

interiér podle zvěrokruhu

Ryby (21. 2. až 20. 3.)

Ryby nemají rády umělost. Dávají přednost přírodě! Nechybí u nich dřevěné kousky, keramika, skleněné dekorace a květiny. Interiér si zařizují v barvách bílé, která je pro ně symbolem čistoty a světla. Naopak se vyhýbají tmavším odstínům (hnědá, šedá, černá).



Zdroj fotografií: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *