Tipy a rady

Jak na stěhování?

Několik tipů pro snadné a rychlé stěhování

Rozhodněte se, zda je pro vás lepší objednat si stěhovací firmu, nebo to zvládnete sami. Najatá firma sice vše zařídí za vás, ale stěhování se vám kvůli tomu výrazně prodraží. Pokud se tedy do stěhování pustíte sami, je velmi důležité si vše včas připravit. Stěhování prostě a jednoduše nejde naplánovat ze dne na den. Nic tedy nezkazíte ani tím, když s chystáním začnete třeba i měsíc dopředu. V takovém případě vás nerozhodí žádná nečekaná překvapení. Na vše budete mít dost času. Stejně tak se nebudete muset ve stresu rozhodovat, co chcete vyřadit. Před stěhováním se rovněž vyplatí vyhradit si místnost pro již zabalené krabice. Věci, které jste měli doteď srovnané ve skříňkách, máte najednou vyndané, a tím se vám jejich objem zdvojnásobí. Díky samostatné místnosti nebudete mít vztek, že se vám všechno plete po nohy.

Krabice jsou základ

Velmi často se také stane, že lidí podcení množství a objem svých věcí, a těsně před samotným stěhováním zjistí, že se jim věci nikam nevejdou. Proto se raději vybavte více krabicemi, než budete ve skutečnosti potřebovat. Samozřejmě záleží také na jejich materiálu. Tenké lepenkové krabice nic nevydrží, pevnější banánové se však zase hůře shánějí. V těchto případech není tedy od věci si krabice zapůjčit od profesionální stěhovací společnosti. Navíc si můžete vybrat papírové či plastové balící materiály podle toho, co budete balit. Další velmi užitečnou radou, která se týká krabic, je jejich popisování. Neoznačené a zabalené krabice totiž dokážou vybalování značně ztížit. Díky nalepeným štítkům si tak ušetříte následné přenášení krabic z místnosti do místnosti.

Půjčovna dodávek

Pokud si chcete vše přestěhovat sami a tím pádem výrazně ušetřit za stěhovací firmu, musíte vzít v úvahu takové věci, jako je doprava. Samozřejmě můžete vše přestěhovat svépomocí ve vašem osobním autě. Tím pádem však počítejte s tím, že cestu absolvujte několikrát a ve větších městech s hustou dopravou to rozhodně není nic příjemného. Půjčovna dodávek Praha je tak velmi vítanou alternativou. Vše zvládnete přestěhovat v klidu sami, tím ušetříte za pomoc dalších osob a zároveň se vyhnete i několikanásobnému otáčení z místa na místo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *