Tipy a rady

Jak ozdobit vaše balkóny a terasy před Vánoci, aneb 5 jednoduchých tipů

Osvětlené girlandy

vánoční výzdoba balkónů a teras

Velmi jednoduchou vánoční výzdobou pro vaši terasu nebo balkón je osvětlená girlanda. Postačí, když si z větviček nějakého jehličnanu vytvoříte dlouhé girlandy, které připevníte k zábradlí a přes girlandu připevníte vánoční světýlka. Přidat můžete také barevné mašle v barvách vánoc jako je červená, zlatá, bílá nebo stříbrná.

Girlanda s baňkami

vánoční výzdoba balkónů a teras

Další možností je vytvořit si girlandu, do které připevníte vánoční baňky. Můžete je sladit do jednoho tónu barvy, vybrat si dvě oblíbené barvy a z těmi girlandu dozdobit nebo udělat krásný barevný mix. Nezapomeňte ani na vánoční věnec, který bude s girlandou ladit.

Výzdoba v truhlících

vánoční výzdoba balkónů a teras

Pokud máte na zábradlí truhlíky, do kterých sázíte na jaro muškáty, můžete je využít na vánoční výzdobu. Do truhlíků zapíchejte větvičky jehličnanů a přidejte baňky, které připevníte ke špejlím, aby neuletěly. Použít však můžete i jiné vánoční ozdoby jako jsou andílci, hvězdičky nebo vložky.

Jednoduchá dekorace

vánoční výzdoba balkónů a teras

Velmi pěkné a přitom nenáročné na výrobu jsou vločky z tvrdého papíru. Vložky nebo hvězdičky si však můžete také zakoupit v obchodech, jsou vyrobené z plastu a budou odolnější vůči zimním mrazům a počasí. Stačí je jenom připevnit k pevnému provázku a zavěsit na trám. Budou vypadat velmi pěkně, když se do nich opře lehký vánek a začne s nimi vlát. K výzdobě můžete také přidat zvonečky, aby při větru vydávali vločky krásné zvuky jako zvonkohra.

Je-libo šálek čaje?

vánoční výzdoba balkónů a teras

Pokud máte na terase nebo balkóně lavičku, postavte k ní stromeček v truhlíku, který ozdobíte vánočními světýlky nebo ozdoby. Přidejte teplou deku, do které se zachumláte a můžete si vychutnat teplá čaj a krásný výhled na okolní osvětlené ulice.

Jako z pohádky

vánoční výzdoba balkónů a teras

K takové krásně osvětlené terase není co dodat. Výzdoba je nádherná už od pohledu. Pokud zvolíte decentní výzdobu v podobě vánočních světélek, nic tím nepokazíte a výsledek bude vždy dokonalý. Nepřehánějte to však s nimi. Všeho moc škodí a to i světélek. Přidat můžete také lucerny, které se k zimnímu období náramně hodí.

 

Zdroj fotografií: https://cz.pinterest.com/

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *