Tipy a rady

Jak si udělat doma perfektní pánský salónek

Pokud jde o muže, ti mají však často úplně jiné představy, co by měla domácnost obsahovat, a proto se pánský salónek stal snem snad každého muže. Dávno už to není zaprášená dílna nebo zaneřáděná garáž. Musí to být místo, kde se může po celém dni stráveném v práci uvolnit, být sám sebou a načerpat nezbytnou energii. Může to být odpolední šlofík, prostor, kde se může věnovat svým koníčků, pozvat si kamarády na sledování zápasu, přečíst si knížku. Mělo by se jednat o prostor, ve kterém se jeho majitel může krásně zrelaxovat, pobavit a možná tak trochu uniknout od dennodenní reality.

A co by takový dokonalý prostor pro muže měl obsahovat? Jak si zařídit dokonalý pánský salónek?

 

Tady je pár tipů, třeba vás to inspiruje k vytvoření vlastního mužského království.

Začněme základními designovými prvky, které budou vyzařovat maskulinní energii – dřevěné obklady, matné sklo, možná leštěný beton, sezení s koženým povrchem nebo hravé čalouněné vzory, žádné pastelové barvy a chlupatý kobereček. Celkové téma prostoru by samozřejmě mělo odpovídat osobnosti majitele a odrážet jeho zájmy a koníčky. Kdo má rád hudbu a sbírá vinyly, určitě si bude chtít udělat přehledný policový systém na desky. Co takhle jukebox? Nadšenec do fotbalu určitě ví, jaký dres nebo fanouškovské artefakty si pověsí na zeď. Koníčků a zájmů je nespočet a na salónku je skvělé, jak originálním se díky tomu může stát.

Pohodlné sezení je základ. Hodí se velké měkké křeslo, třeba tak zvaný ušák ideálně s podpěrou pod nohy na přečtení magazínu, knížky nebo ranních novin. Doplňovat by ho měla pohovka, která je naplánovaná buď na sledování domácího kina, hraní videoher s kamarády nebo sezení v divadelním stylu, tedy v řadě. Záleží samozřejmě, co komu dovoluje samotný prostor, jeho členitost a velikost.

 

Velká obrazovka může nahradit domácí kino a výkonný audio systém zajistí, že si při sledování fotbalu bude majitel perfektního salónku připadat jako by stál na samotném stadionu. Nebo takový záznam živého rockového koncertu dostane se správným audio vybavením úplně jiný rozměr.

 

A s tím souvisí samozřejmě hraní počítačových her. PlayStation či Xbox stačí do audio-vizuálního systému jenom připojit a o zábavu je postaráno. Využít jde i streamovacích služeb, kde se je na výběr z mnoha herních žánrů.

Herní stůl na karetní hry není jenom na hraní, ale taky vynikající estetický doplněk do pánského salónku. Stůl se dá udělat přesně na míru, hrát karetní nebo jiné společenské hry a sledovat od něj napínavý sportovní přenos na velké obrazovce, což je pro partičku kamarádů snad nejlepší možná kombinace, jak strávit večer.

 

Dalším oblíbeným stolem je ten kulečníkový. Jedná se o poměrně velký kus nábytku, který vyžaduje hodně podlahové plochy. Herní povrch stolu nemusí být jenom v klasické zelené barvě a může se tak postarat o oživení celého prostoru. A kdo patří mezi obdivovatele starožitností, určitě může narazit na nějaký zajímavý umělecký kousek. Jiným druhem zábavy jsou šipky. Výhoda je, že terč na šipky opravdu nezabere moc místa. Na výběr je ze dvou základních druhů, sisalových nebo moderních elektronických terčů, v nichž se dá navolit celá řada verzí téhle hry. Sisalové terče se hodí pro ostřílenější hráče, co si umí vychutnat hru s kovovými hroty.

 

Bar s pultem a ledničkou nebo speciální pivní ledničkou a u něj barové stoličky – to dodá prostoru další rozměr a pravou barovou atmosféru. Milovníci vína si můžou nainstalovat zajímavé stojany a chladič na vína bílá.

 

Pánský salónek může obsahovat i sportovní nástroje a pomůcky. Nic neuleví od stresu jako běh na běžícím pásu nebo jízda na rotopedu. Pokud není prostoru na zbyt, pak někdy stačí místo na podložku na jógu nebo žebřiny na zeď.

 

Fantazii se meze nekladou, cílem je vytvořit prostor, ve kterém se bude jeho majitel především báječně cítit.

 

 

 

Zdroj obrázku: DGLimages, iTref / Shutterstock.com

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *