Tipy a rady

Jak ušetřit ze energie? Jděte na to chytře a nechte si poradit!

Snižte spotřebu energií pomocí jednoduchých opatření

Úspora energií je otázkou komplexního přístupu z dlouhodobého hlediska. Snažte se co nejvíce eliminovat zbytečné náklady. Jedná se například o úsporu vody, kdy koupání nahradíte sprchováním. Tím ušetříte i elektrickou energii věnovanou na ohřev vody. Pomoci mohou i termostatická hlavice sprchy a moderní bojler. Největší porci energie v zimě tradičně využijeme na vytápění. Místnost se snažíme zbytečně nepřetápět a udržujeme pokud možno konstantní teplotu bez velkých výkyvů. Podmínkou správného vytápění je také pravidelné větrání – krátké, ale intenzivní.

Rozsáhlejší rekonstrukce pro snížení energetické náročnosti budovy

Podstatné úspory elektřiny souvisí hlavně s efektivními systémy pro její využívání. V rámci preventivních opatření volte úsporné moderní spotřebiče a snažte se zmodernizovat celý dům. Pro zateplení domu využijte kvalitní izolaci a vhodnou střešní krytinu. Tato opatření mohou snížit současnou spotřebu energií až o 60 %. Podstatná část tepla uniká také okny a dveřmi, takže je vhodná výměna za lépe izolující typy. Dalším místem pro větší úspory je volba správného topného systému v závislosti na technickém řešení vašeho domu.

Nechte si poradit od odborníků

Pokud si nebudete vědět rady, jaká opatření zařadit v rámci rekonstruování, nechte si poradit od odborníků. Bezplatná internetová služba E.ON Rádce nabízí pomoc od odborníků. Ti mohou řešit otázky rekonstrukce a dotace, jaké můžete aktuálně čerpat. Navedou vás celým procesem a sdělí vám konkrétní tipy, jak maximalizovat pasivitu vašeho domu a snížit náklady na energie. Osobní konzultace s energetickými poradci je dostupná v Brně a Českých Budějovicích. Pokud to máte daleko, můžete je kontaktovat také emailem: poradce@eon.cz nebo telefonicky: 800 773 443.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *