Tipy a rady

Jak vybírat koupelnový nábytek

Pečlivě si vše přeměřte

koupelnový nábytek koupelnový nábytek

 

Možné, že se domníváte, že vše máte pečlivě v oku a víte, co se kam vleze. Dojem však může mást. Odměřujte a odměřujte. Obzvlášť pokud máte k dispozici malý prostor, budete usilovat o využití každičkého místečka. Takže tedy metr do ruky a dejte se do práce!

Ženy zajisté ocení velké množství skříněk, kam mohou uložit veškeré důležité cerepetičky. Je však nutné podotknout, že jakmile schováte kartáček do skříně, neznamená to vyšší hygienu.

Dbejte na životnost nábytku

koupelnový nábytek

Můžete si pořídit levnější nábytek, ale počítejte s tím, že ve vlhké místnosti, kde na něj bude stříkat voda a v nedostatku prostoru o něj budete zakopávat, se časem opotřebujete. Vhodné je vybírat nábytek, který má hrany lepené ABS páskou a PUR lepidlem. A také by měly být ošetřeny kvalitním lakováním.

Velmi populární je laminovaná a dýhovaná dřevotříska. Je poměrně levná, lehce udržitelná. Na samotná dvířka nábytku se využívá nejčastěji MDF deska, biodeska nebo masiv – jejich povrch je dále ještě přelakovaný pro vyšší životnost, finish může být buď lesklý, nebo matný. Je však nadmíru jasné, že na lesklém povrchu budou vidět veškeré „ťápance od prstů“. 

Rozmyslete si, jak bude nábytek v koupelně řešený

koupelnový nábytek

Je hned několik možností. Nábytek může v koupelně stát na nožkách či na soklu (to je řešení proti vlhkosti spodku skříněk). Dále může být zavěšený na stěně – tato varianta je velmi praktická při úklidu. Snadno se dostanete pod nábytek, kde by se v případě že by byl na nožičkách, usazoval prach a špína.

A co vzhled

koupelnový nábytekkoupelnový nábytek

Slaďte si veškeré úchytky v koupelně! To je pravidlo, na které ne každý dbá. Slaďte si barvu nábytku s obložením koupelny. Dávejte si pozor na detaily, které se počítají! Například podložka před vanou či sprchovým koutem, ručníky, kelímky na kartáčky na zuby… vše se počítá. Vytvořte si z koupelny příjemné místo, kde rádi budete trávit čas!

Pokud tápete po stylu, v kterém si hodláte koupelnu zařídit, inspirovat se můžete tzv. vintage stylem. Jedná se o prvky staršího nábytku, který je však nový. Bude působit rustikálně, stylově a královsky. Je to styl roztomilý, zaměřený na detaily. Vyhledává kousky, které jsou samy o sobě skvostem! Inspirujte se fotografiemi na internetu!

Zdroj fotografií: https://pixabay.com, https://cz.pinterest.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *