Tipy a rady

Je rozumné prodávat byt na vlastní pěst?

Myslete dopředu

Když se rozhodneme prodat svůj byt, jako první si musíme ujasnit to, zda chceme vše zvládnout sami nebo se obrátíme na profesionály. Většinou nemáme všechny potřebné informace, které by rozhodnutí usnadnily, a tak by úvaha o prodeji bytu měla začít právě zjišťováním informací. Kromě inzerce a prohlídek nás čeká i běhání po úřadech, právnících a notářích a neustálý strach, zda je vše v pořádku a zda jsme někde neudělali chybu. Když se rozhodneme pro realitní kancelář, můžeme jí všechny tyto starosti přenechat. Provize bývá častý argument pro prodej na vlastní pěst, pokud si ale spočítáte čas a energii, kterou budete muset do prodeje investovat, rozhodně se vyplatí. Vyhnete se zdlouhavému zařizování a zbytečnému plýtvání časem na úřadech a při komunikaci se zájemci.

Od A do Z

Realitní kancelář je s vámi od začátku do konce. Jako první zajistí odhad ceny nemovitosti s ohledem na její stav, lokalitu a další specifika. Postará se o fotky vašeho bytu i kvalitní inzerci na svých stránkách i inzertních portálech, aby se o prodeji dozvědělo co nejvíce potencionálních kupců. A protože bývají makléři z realitní kanceláře v kontaktu i s odborníky z oboru, samozřejmě vám pomohou i s přípravou smlouvy a dalšími právnickými službami a zajistí třeba i uložení peněz od kupce, pokud bude potřeba. Prodej nemovitosti s vámi dotáhnou do zdárného konce a vy si ušetříte mnoho starostí a času.

Spolupráce s odborníky na trhu realit vám pomůže prodat byt za cenu, která vám bude vyhovovat a zajistí, že celý prodej proběhne bez problémů a bezpečně.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *