Tipy a rady

Kámen je nesmrtelný

 

Ovšem ani v obýváku se dekorativní kameny neztratí.

Předností je odolnost

A nejde jen o tvorbu skalek. Kameny zahradu krásně rozčlení a vymezí jednotlivé prostory určené pro květiny, keře, odpočinek nebo dětský koutek. Jejich předností je přirozený vzhled a odolnost vůči povětrnostním vlivům. Dokonalé spojení je s vodou, třeba valouny jsou nezastupitelné při tvorbě okrasných či koupacích jezírek, a potůčků. Těmi drobnějším utvoříte cestičky a záhonové předěly. Pokud chcete, aby se vaše zahrada stala nepřehlédnutelnou, neváhejte s umístěním okrasných solitérů a obelisků. Zapomeňte také na trápení s drolícími se betonovými schody, ty kamenné vydrží desítky let.

 

 

Kámen do interiéru

Ovšem ani v interiéru, co se kamenů týče, nesáhnete vedle. Fantazii se meze nekladou, za pomoci betonu a okrasných valounků snadno vytvoříte obaly na květináče, stojany na CD a z břidlicového obkladu v kuchyni či na chodbě pukne vaše sousedka závistí. Jak už bylo řečeno výše, dokonalý pár tvoří kámen a voda, tudíž se nebojte použít tento přírodní materiál v jakékoli podobě do koupelny a na toaletu, budou vypadat luxusně. Estetický vzhled však není všechno, pozor dávejte na typ kamene. Třeba kuchyně snese žulu, ta je tvrdá, takže s klidem ukrojíte maso přímo na desce.

 

 

Dům jako hrad

Nezastupitelným pomocníkem je kámen i při stavbě domu. Jeho obvodové zdi spolehlivě odvodní kvalitní kačírek. V eshopu firmy Elka kámen objednáte i písek, štěrk, kamenné obklady a drtě nebo sokly. Pokud byste si nevěděli rady, přímo v obchodě se vám bude věnovat školený personál.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *