Tipy a rady

Klimatizace je nejúčinnější pomocník především v letním období

Jeden z hlavních důvodů, proč investovat do klimatizace, je, potřeba rychle ochladit místnosti v domě či bytě. Ovšem je nezbytné dávat pozor na to, aby nebyl rozdíl mezi pokojovou a venkovní teplotou markantní, jinak byste si zadělali na pořádnou angínu. Odborníci doporučují, aby rozdíl teplot nebyl  vyšší než 6 stupňů Celsia.

Klimatizace zdraví neuškodí, ba naopak

Správné používání klimatizace může mít dokonce pozitivní dopad na vaše zdraví, neboť disponuje filtry, díky nimž funguje na podobném principu jako čistička vzduchu. Zbavíte se škodlivých bakterií, prachu a dalších nečistot, které se běžně objevují ve vzduchu. Ocení to především alergici. Jestliže v létě používáte místo klimatizace větrák, měli byste si uvědomit, že větrákem pouze víříte prach v místnosti, což podráždí akorát tak vaše sliznice v dýchacím ústrojí.

Klimatizace snižuje vlhkost v místnosti

Další předností klimatizace je její schopnost snížit vlhkost v místnostech, čímž předejdete plísním a bakteriím, což ocení nejen váš organismus, ale také zdiva. I když jsou klimatizace rozšířené především v průmyslových prostorech a kancelářích, stále více nachází své místo v rodinných domech a bytech, protože jejich pořizovací cena už není tak vysoká jako před deseti lety.

Jestliže hledáte klimatizace Praha, dovolujeme si vám závěrem představit odborníka v této oblasti jménem M-klima, který sídlí v hlavním městě. Navrhne vám optimální řešení a poskytne celou řadu služeb od instalace klimatizací až po tepelná čerpadla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *