Tipy a rady

Luxusní bydlení nemusí stát tisíce

Žít si jako v pohádce chce většina z nás. Tak proč si nedopřát luxusu i když na něj nemáte?

Není to těžké zařídit si bydlení luxusně. Chce to trochu fantazie a vědět, kde se co dá sehnat levně anebo co čím můžete nahradit, nebo jak zařídit interiér, aby vypadal luxusně.

Jak zařídit luxusní bydlení

Vystěhujte nábytek místnost po místnosti a začněte od podlahy. Podlahy a stěny vytvářejí základ celého bydlení. Nemusíte hned dělat velké rekonstrukce, bohatě postačí, když podlahy pořádně vydrhnete, aby byly opravdu luxusně čisté.

koberec-luxusni

Pořiďte si pár kusových koberců, neutrálních barev. Můžete zvolit i dvojbarevné koberce nebo koberce výrazných vzorů, které upoutají velkou pozornost. Pokud máte nábytek v tmavých barvách, pak se rozhodně nebojte výrazných barev koberce. Volit můžete žlutou, zelenou nebo třeba oranžovou či červenou. Koberce dodají místnosti základní barvu, od které se budou odrážet barvy doplňků i textilií.

luxusni-bydleni

Pokud jste se rozhodly také vymalovat pokoj, pak stěny vymalujte pouze do 2/3. Prostor se tak opticky zvětší. Když máte hotovo, můžete nastěhovat nábytek zpět.

Jak umístit nábytek v luxusním interiéru

Luxusní bydlení je ve znamení jednoduchosti. Neměly byste proto mít pokoj zavalený hromadou nepotřebného nábytku. Volte velké úložné skříně, které jsou nejlepší vestavěné a pak drobný nábytek.

sedaci-souprava

Do obývacího pokoje zvolte jednoduchou elegantní obývací stěnu, kterou doplníte o sedací soupravu. Nikdy ji nestavějte hned ke zdi, ideální je postavit ji kousek od zdi. Vypadá to mnohem líp, než sedačka přitisknutá ke zdi. Navíc nemusíte mít strach, že by se vám čerstvý nátěr brzy oprýskal.

luxusni-kuchyne

V kuchyni asi není co řešit. Pokud potřebujete další pracovní prostor, pak si pořiďte ostrůvek, který je velmi moderní a má velkou pracovní plochu i další úložný prostor. Moderní jsou lesklé povrchy kuchyňských dvířek. Právě v kuchyni je jednoduchá proměna, pokud máte kvalitní nábytek, postačí, když vyměníte kuchyňské dvířka za nové a máte novou kuchyni.

loznice-luxusni

I v ložnici zaveďte minimalistický styl. Nepotřebné kusy nábytku vyhoďte anebo je odstěhujte na půdu. Ponechte pouze šatní skříň, noční stolky a pracovní stůl. Raději se zaměřte na doplňky, kterými prostor doladíte, než hromadou nábytku, který zabírá moc prostoru.

vestavena-satni-skrin

Pokud opravdu nemáte kam dávat své věci, protože máte třeba byt, vyhraďte si menší místnost, pokud to jde, ze které uděláte šatnu na nepotřebné sezónní oblečení, krabice, boty a další. Podobně může posloužit také vestavěná skříň na chodbě nebo v hale. Pokud bude mít zrcadlové dveře prostor tak opticky zvětší a vám přibyde další elegantní kousek do vašeho luxusního bydlení.

Jaké barvy volit při zařizování?

Co se barev týče, jsou velmi luxusní tmavé barvy jako je čokoládová, šedá, černá nebo vínová. Ty můžete doplnit o výrazné barvy jako žlutá, bílá nebo zelená. Nesmíte se bát razantních změn.

Jak na doplňky v luxusním bydlení

Doplňky byste měli volit zlaté, měděné nebo bílé. Nemusíte je však kupovat. Někdy vám postačí i obyčejná barva ve spreji, kterou posprejujete vázu, rám obrazu nebo lampičku. Získáte tak levně luxusní doplňky a zrecyklujete ty staré.

doplnky

Moc s barvami neexperimentujte. Pokud máte místnost laděnou do jedné barvy, je nejlepší tomu přizpůsobit i doplňky a vybrat si jednu barvu, ve které je budete ladit. Vázy, rámečky, obrazy, lampy, drobné dekorace, to je vše co můžete použít.

DIY-televize

Skvělým tipem je také schovat televizi do rámu obrazu, jako to má spousta významných lidí ve svých vilách.

zavesy-luxusni-bydleni

Nezapomeňte na textilie, jako jsou přehozy na postele, které dodají uklizený vzhled. Luxusní saténové nebo hedvábné povlečení. Polštářky, kterými doladíte vzhled jak v obývacím pokoji, tak i v ložnici nebo dětském pokoji. A pak závěsy, které by měly být od stropu až po zem. Prostor tak vypadá větší. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *