Tipy a rady

Nábytek z masivu přináší nejvyšší kvalitu, dlouhou životnost a romantického ducha

Ten se totiž v nábytku vyrobeném z kvalitního dřeva, které bývalo krásným živým stromem, skutečně ukrývá a příjemně ovlivňuje atmosféru daného pokoje. Pojďme si na následujících řádcích téma nábytku z masivního dřeva společně trochu přiblížit.

Typy dřeva

Nejměkčím běžně používaným dřevem, ze kterého se u nás vyrábí nábytek, je dřevo smrkové, borovicové a jedlové. O něco tvrdší je dřevo olše, břízy a modřínu. Jilm, kaštan nebo platan se pak řadí do kategorie středně tvrdých dřev. Z tvrdých dřev se zas nábytek produkuje zejména z buku, dubu, javoru a ořešáku, a nejtvrdší ze všech je ebenové a mahagonové dřevo.

Co vlastně pojem masivní dřevo znamená?

Masivní dřevo, kterému se také říká masiv, je přírodní, vysoce ekologický materiál pro výrobu bytelného nábytku. Před tím, než je toto dřevo takzvaně hotové, tedy vhodné k produkci nábytku, ho ale čeká dlouhý proces zpracování.

V první řadě je potřeba vybrat ideální dřevo. To znamená najít materiál ze zdravého stromu. Nejkvalitnější částí stromu, ideální ke zpracování v nábytkářství, je spodních zhruba šest metrů kmenu.

Nařezané latě či hranoly se následně nechávají proschnout, aby dobře držely tvar a jednodušeji se daly opracovat. Nakonec materiál čekají ještě povrchové úpravy, jako je moření a lakování. Pak už přicházejí na řadu zruční truhláři, kteří vyrábějí nádherný a kvalitní stylový nábytek, jenž můžete najít na následujícím odkazu https://drevenakrajina.cz/.

Nábytek z masivu do každé místnosti

Duch přírody a krásná vůně dřeva se hodí skoro do každého pokoje. Výhodou nábytku z masivu je odolnost, bytelnost, snadná údržba, nadčasovost a romantika ukrytá v textuře dřeva. Stačí si vybrat interiérový design, do něhož chcete pokoj s vybavením z masivu stylizovat. Povrchová úprava nábytku totiž nemusí být vždy pouze v přírodním dřevěném vzhledu tak, jak ho známe.

Interiéry v romantickém stylu ocení kromě světlejšího dřeva s patinou také bílou či slonovinovou barvu. Nádherně také vypadají kousky v kombinaci barevného laku a prvků v původní barvě dřeva. Z módy ale nevychází ani nábytek v tmavě šedém či černém provedení. V jednoduchých rovných liniích bude ozdobou minimalistických, staromládeneckých nebo industriálně zařízených pokojů.

Hledáte tu pravou lavici do předsíně, bytelný stůl a židle do jídelny, komody, obývací stěnu nebo konferenční stolek do obýváku, knihovnu a police do pracovny nebo prádelník a postel do ložnice? Vždy se obracejte na odborníky. Těmi je například firma drevenakrajina.cz, která se na stylový nábytek z masivního dřeva přímo specializuje, a jejíž sortiment je skutečně úctyhodně široký.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *