Tipy a rady

Připravte se na Vánoce včas

Je nejvyšší čas připravit se na Vánoce, aby to byly svátky klidu a pohody. Nehoňte se! Sepište si v klidu váš seznam dárků, kterými chcete potěšit vaše blízké, připravte si seznam na vánoční cukroví i seznam úkolů k vánočnímu úklidu a pomalu se pusťte do práce, odškrtávejte splněné úkoly a těšte se z blížících se svátků.



Dělejte jednu věc po druhé, nespěchejte, protože pokud začnete teď stihnete všechno i s vaší prací a péčí o rodinu.

Jak na vánoční dárky

příprava na Vánoce

Vánoční dárky jsou asi nejdůležitější částí příprav na Vánoce. Spousta lidí je už nakupuje začátkem podzimu, aby měli všechno pohromadě a měli klid. Někteří však ještě čekají na vánoční slevy a akce. Pokud jste ještě nezačali s nákupem dárku, zkuste se porozhlédnout po internetových obchodech. Nakoupíte tam krásné vánoční dárky pro celou rodinu a nemusíte kvůli tomu stát dlouhé fronty v kamenných obchodech, které vás teď před svátky čekají.

 

příprava na Vánoce

 

Muži i ženy ocení kosmetiku, šperky nebo nějakou elektroniku. Děti zase potěší hračka nebo pěkná knížka. Babičce uděláte radost krásnou fotoknihou s fotografiemi jejich vnoučat a dědeček nepohrdne pletenou vestou nebo nějakou dobrou lahvinkou.

 

Všechny tyto dárky nakoupíte na internetu z pohodlí domova nebo vaší kanceláře. Doručí vám je až domů a vy je pak jenom zabalíte a ozdobíte mašličkou.

 

Skvělým tipem na vánoční dárek může být také zajímavý poukaz na masáž, kosmetické procedůry, zážitkové poukazy apod.

Výběr správného vánočního stromku

příprava na Vánoce

Každý rok se objeví na ulicích a před obchody prodejci, kteří nabízí široký sortiment krásných vánočních stromků. Vybrat si ten nejlepší je někdy pak problém. Všechny jsou krásné. Vybírat můžete mezi smrky, borovicemi nebo jedličkami. Pokud budete chvíli brouzdat, narazíte na stromky za velmi přijatelnou cenu. Nezapomeňte se však dobře podívat na jeho velikost, abyste si domů nepřivezli stromeček, který se vám do obývacího pokoje ani nevleze.

 

příprava na Vánoce

 

Pokud však letos chcete trochu moderní variantu vánočního stromku, můžete zvolit také umělý. Dají se sehnat mnoha velikostí a barev. Takže pokud máte moderní interiér, můžete zvolit třeba bílý umělý stromek, který doplníte o barevné vánoční ozdoby.

 

Volba je na vás, ale rozhodně volte podle zařízení vašeho pokoje a to i u vánočních ozdob, které by měly ladit s celým prostorem a vytvořit tak dokonalou harmonii barev.

Vánoční ozdoby, doplňky a papír

vánoční dekorace

Barvu vánočních ozdob nemusíte rozhodně ladit do nových trendů. Jde o to, aby se vám celá výzdoba líbila a těšilo vás se na ni dívat. Pokud tedy máte pokoj, zařízený do fialové, ale letos tato barva neletí, nevadí. Udělejte si výzdobu do fialova nebo do stříbrné a určitě vás potěší dokonalý výsledek.

 

S vánočními dekoracemi a doplňky to nepřehánějte. Věnec na dveře, svícen za oknem, vánoční textilie, pár dekorací nebo květinových vazeb postačí pro navození vánoční nálady. Čím víc jich budete mít, tím méně se vám je bude chtít po Vánocích sklízet. Pokud máte děti, určitě oceníte i méně strachu, aby něco neshodili a nerozbily.

 

I dětem vyzdobte pokojík adventním kalendářem, vánočními světýlky, samolepkami s motivem vánoc nebo krásným vánočním povlečením, které můžete dát i do vaší ložnice, abyste se i zde cítili dobře, jako o Vánocích.

 

příprava na Vánoce

 

Vánoční balicí papír si také nenechávejte na poslední chvilku. Ty nejkrásnější by už mohly být vyprodané. Na výběr je spousta druhů, lesklé, matné, barevné, s motivy apod. berte v potaz, že v tom budou dárky zabalené jen chvilku, a tak není třeba investovat do drahých balicích papírů, které pak děti roztrhají. Postačí obyčejný s krásným motivem, doplněný o barevně ladící mašličku a pěkně zabalený dárek je na světě. Vybrat můžete třeba i dva až tři druhy, a rozlišit tak pro koho jsou dárky určené. Třeba děti budou mí barevný, ženy do červena a muži do modra. Levnější variantou jsou také dárkové tašky, do nich můžete vložit třeba kosmetiku nebo drobné dárky pro přátele.

 

Ať už vás čeká cokoliv, určitě s ničím nespěchejte. Dělejte práci v klidu a zapojte do ní celou rodinu. Prožijete tak krásné svátky a společná příprava ne ně vás o trochu víc stmelí.

 

Zdroj fotografií: https://pixabay.com/

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *