Tipy a rady

Proč nosit ochranné pomůcky i doma a na zahradě?

Noste ochranné brýle

Jdete si jen na zahradu posekat trávník nebo si naštípat trochu dřeva do krbu? Chraňte si svůj zrak – a i přesto, že se vám třeba nechce, si ochranné pracovní brýle raději nasaďte. Pokud se vám to zdá zbytečné, uvědomte si, že díky ochranným brýlím se vám do očí nedostane ani prach či malé částečky materiálu, písek a další. 

Jak si vybrat ty správné pracovní brýle

Nevíte si rady při výběru brýlí? Nezoufejte. Stačí si vybrat takové, které splňují několik kritérií:

  • perfektně vám sedí a nikde vás netlačí,
  • jsou opatřeny vrstvou proti poškrábání,
  • jsou vyrobeny z kvalitních materiálů,
  • jsou odolné vůči nárazu,
  • splňují předepsané normy,
  • skla jsou odolná proti zamlžování.

Ačkoliv podle tohoto seznamu vypadá nákup těch správných brýlí komplikovaně, nenechte se mýlit. Jakmile najdete kvalitní značku brýlí, máte jistotu, že brýle budou disponovat všemi výše zmíněnými vlastnostmi a jediné, co budete muset vyzkoušet je, zda vám sedí.

Brýlemi to nekončí

Jakmile se vrhnete do výběru správných ochranných brýlí, vezměte v potaz i další ochranné pomůcky. Například rukavice, ochranné oděvy, obuv a další. Mrkněte se například na nabídku e-shopu Hoffmann Group, pohromadě tam najdete veškeré ochranné pomůcky a doplňky.

I když „pouze“ pracujete na zahradě nebo se staráte o domácnost, buďte opatrní. Nasaďte si ochranné brýle – chráníte tím své zdraví a předcházíte možným zraněním.

 

Zdroj obrázku: {Dmytro Zinkevych} / Shutterstock.com

 

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *