Tipy a rady

Řecký styl bydlení

Proč zvolit řecký styl

řecký styl

Kdo někdy byl na dovolené v Řecku, jistě tuší, o jakém stylu bydlení je řeč. Jedná se o styl inspirovaný mořem, povětřím, sluncem a lehce námořnickým stylem. Chcete si přivést trošku té dovolené do vašeho interiéru? Tohle je ta správná cesta. Řecký styl si zamilujete!

Typické barvy pro tento styl

řecký styl

Když se řekne řecký styl, pak si mnozí představí barvy jako je bílá a námořnická modrá. Tato kombinace je velmi pěkná. Zakomponovat ji můžete také do modro-bílých proužků třeba na povlečení či na závěsech. Modrá představuje moře, tudíž velmi trefně bude vypadat tmavě modrý koberec. Ovšem nebojte se ani jiných odstínů modré. A bílá naopak evokuje bílé obláčky na obloze, proto zdi pokoje doporučujeme natřít na klasickou bílou. To je ta nejvděčnější barva. Nebudete mít poté pocit, že je pokoj barvami přehlcený a překombinovaný.

Doladit pokoj můžete barvami, jako je písková a různé druhy barev zemitých (hnědá, béžová, šedivá). Držte se při zemi, abyste náhodou barvami byt příliš nepřeplácali. Méně je někdy více.

Typický materiál

řecký styl řecký styl

Pro tento styl je charakteristické dřevo. Tudíž mluvíme o dřevěném nábytku v klasické přírodní barvě, který může být doplněn bílými prvky (například bílá dvířka skříňky, zbytek zůstává dřevěný/hnědý).

Řecký styl bydlení se v mnohém podobá stylu vintage. Vintage je styl velmi podobný retru. Ačkoliv se jedná o starý nábytek, je stále zachovalý, renovovaný, pěkný a kvalitní. Staré se tedy znovu vrací do módy, ovšem je nutné to umět dobře zakomponovat do interiéru. Nebojte se tímto stylem inspirovat.

Doplňky interiér doladí

řecký styl

Interiér už poté jen doladíte těmi správnými doplňky. Těmi může být například starší košík, do kterého naskládáte polštáře či deky a umístíte ho vedle gauče. V případě, že někomu bude při lenošení na pohovce zima, má jej hned po ruce. Vypadá to roztomile a je to i praktické.

Na poličky si vyskládejte své suvenýry z cest od moře. Může se jednat o všelijaké mušle, fotografie moře a písku, malé loďky, svíčky a cokoliv dalšího, co jste nasbírali.

Nezapomeňte také na rostliny! Ty uložte do dřevěných nádob a nechte zeleň, ať rozzáří váš interiér.

Zdroj fotografií: dluximages.photoshelter.com, houseofturquoise.com, decorpad.com, vosgesparis.com, dfwmoderns.com, stylejuicer.com, mimarinteriors.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *