Tipy a rady

Snížení spotřeby vody s chytrými pomocníky

Úsporné perlátory

Vyměníte stávající sprchovou hlavici a jednoduše našroubujete tu, která má úsporný perlátor. Vodu smíchá s větším poměrem vzduchu. Vznikne nasycená směs, podobně jako u sycení nápojů. Tekutiny obohacené o bublinky spotřebujete při stejně dlouhém sprchování třeba jen polovinu. To je za rok úspora v řádu tisíců korun!

Stop tlačítko

Na trhu jsou dostupné sprchy, které obsahují stop tlačítko. Proud vody, který teče ze sprchy jednoduše zastavíte ve chvíli, kdy nanášíte šampón nebo sprchový gel. Vodu budete spotřebovávat jen v té době, kdy skutečně slouží k očistě.

Úsporné sprchové hlavice

Úsporné sprchové hlavice jsou k dostání v několika různých typech. Některé omezují průtok vody, některé kombinují funkci perlátoru a stop tlačítka. Oblíbené jsou modely, kde můžete přepínat mezi různou intenzitou proudu vody. Pro opláchnutí šampónu z vlasů zvolíte vyšší intenzitu, pro ranní sprchu před odchodem do práce zase menší intenzitu. Vaše pohodlí nebude nijak narušeno, a přitom snížení spotřeby vody bude značné.

Vyberte si chytře navrženého pomocníka pro snížení spotřeby vody. Příští vyúčtování vás mile překvapí! Čtěte více na blogu Zakra.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *