Tipy a rady

Tipy a triky pro dokonalou home office

Nezáleží ani tak na tom, zda máte pro svoji domácí kancelář vyhrazenou celou místnost, nebo zda se musíte uskromnit a pracovat v koutě jiného pokoje. V obou případech je totiž důležité to, aby pro vás práce na daném místě nebyla nepohodlná. Pokud chcete pracovat vsedě na kuchyňské židli, nebo je pro vás příjemná představa ležení na pohovce, věřte nám, že z dlouhodobého hlediska spokojeni nebudete.  Navíc si budete zadělávat na nepříjemné zdravotní problémy.

Tipy a triky pro dokonalou home office

Kvalitní židle je základ

Jestliže vaše práce zahrnuje spoustu sedění, a v případě home office to tak často je, musíte dbát na výběr kvalitní židle a stolu. Pokud občas pracujete i na cestách, poohlédněte se i po podložce na notebook, který vám usnadní krátkodobou práci. Při výběru židle se musíme držet své výšky a váhy. Dívejte se zejména po židlích, které splňují ergonomické požadavky. V současnosti je na trhu tolik kancelářských židlí, že není nic divného na tom, když některé z nich budou mít i nejrůznější vychytávky – můžete si nastavit výšku, úhel náklonu opěradla, měkkost podsedáku, ale také odpor opěradla vůči zádům. Některým může vyhovovat sezení na speciální židli, která se bude kývat, a vy musíte udržet balanc, některým postačí gymnastický míč.

Jestliže už nějakými problémy se zády trpíte, hledejte zdravotní židli, která vám vaše potíže zmírní. Jako doplňkovou výbavu si můžete pořídit i podnožku pro unavené nohy, ale i dynamický podsedák. Variant je opravdu mnoho.

Nezapomínejte na osvětlení    

Při práci na počítači není dobré sedět ve tmě. To samé platí i u práce, kdy musíte číst tištěné materiály apod. U všech těchto prací byste měli mít rozsvícené kvalitní osvětlení. Vaše oči nebudou tolik unavené, navíc se o vás nebude pokoušet migréna tolik, jak by tom bylo při snížené viditelnosti. S tím souvisí i fakt, že by vaše pracovna měla být co nejdál od místa, kde spíte. Pokud budete mít pracovní kout hned vedle postele, nejen že budete svého partnera obtěžovat světlem z monitoru, ale vy samotní budete mít nutkání neustále do počítače koukat. Nemluvě o méně kvalitním vzduchu, který je přes počítač filtrován.

Tipy a triky pro dokonalou home office

Vše mějte na svém místě a nebojte se originality

Vy jste tím, kdo musí v pracovně trávit svůj čas. Proto by měla být zařízená přesně podle vašeho vkusu. A také požadavků. Zkuste se víc odvázat. Pokud se vám nelíbí obyčejná šedá kancelář, můžete si ji vydekorovat barevně, fantazii se meze nekladou. Důležité je, abyste se zde cítili příjemně. Vše by mělo mít své místo a řád.

Organizace je nezbytná

Jestliže nechcete, aby vám ve vaší domácí pracovně vládl chaos a zmatek, měli byste mít i organizéry, nástěnky a různé přihrádky. Samozřejmé jsou i stojany na tužky. Jednoduše si pořiďte vše, co se postará o to, aby byly všechny vaše dokumenty, tužky, ale i poznámky na svém místě. Tyto „doplňky“ si navíc můžete koupit v různých provedeních, takže vše může navzájem ladit.

Tipy a triky pro dokonalou home office

Tipy a triky pro dokonalou home office

Zdroj: pexels.com

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *