Tipy a rady

Užijte si slunečné dny v příjemném stínu zatahovací pergoly

Výhody pohyblivé hliníkové pergoly oproti běžným typům

Hliníková pergola je oproti jiným typům velice odolná, vydrží nárazy větru až do 117 km/h, je rezistentní proti účinkům slunečního záření i deště díky okapům a těsněním. Její použití je tedy možné téměř po celý rok vyjma zimních měsíců, kdy napadne sníh. V ten čas se musí zatáhnout, konstrukce a střecha nejsou zhotoveny k udržení sněhové pokrývky. V zimním období, kdy se nepoužívá, se pergola zatáhne, ale nebrání průniku slunečních paprsků a denního světla do interiéru.

Každá pergola se staví na míru podle přání zákazníka

Protože jsou každá terasa a prostor k zastřešení odlišné, staví se pohyblivá pergola na míru a dle požadavků zákazníka. Pergola se kotví do země – přímo do terasy, nebo do betonového základu v trávě. Na druhé straně se uchytí do fasády, a to se zateplením i bez něj. Na všechny modely stavěné na míru se poskytuje záruka pět let.

Konstrukce střechy a způsob ovládání zatahovací plachty

Střecha hliníkové pergoly je zhotovena ze třívrstvého PVC. Spodní vrstva je takzvaně designová, střední je určena k průchodu slunečních paprsků a svrchní zajišťuje snadné odtékání vody do okapu a odtokových kanálků v nosných sloupech. Střecha má celkově vynikající termoizolační vlastnosti, proto je pod pergolou vždy příjemně. Díky zabudovanému motoru se jedním stiskem tlačítka ve zdi nebo v ovladači střecha stahuje a roztahuje. Použití hliníkové pergoly je tedy během celého roku velice variabilní a snadné.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *