Tipy a rady

Venkovní žaluzie umí víc, než „jen“ chránit před sluncem

Proč venkovní žaluzie?

Ze začátku, když u nás byly žaluzie novinkou, byly montovány jen do interiéru. Postupně ale vznikly venkovní žaluzie, a s nimi nové využití, které vás mile překvapí. Samozřejmostí je zastínění interiéru před nechtěnými slunečními paprsky. Slunce nejen že zahřívá interiér a způsobuje přílišné vedro a nekomfort, ale UV záření má neblahý vliv na vybavení. Ať už jde o koberce, gauč, nábytek či jiné vybavení, slunce jim dává zabrat.

Venkovní žaluzie vám ale poslouží i jinak. Sníží míru hluku v interiéru, což uvítáte třeba v případě, že bydlíte u rušnější ulice. Také vám pomohou ochránit vaši nemovitost před vloupáním. Existují speciální typy venkovních žaluzií, které jsou přímo vyrobeny pro ochranu interiéru. Zjednodušeně lze říci, že není možné je zvednout nahoru a odtáhnout, pokud narazí na jakoukoli překážku. Zamknou se a není možné s nimi hnout. Každý typ této stínicí techniky je ale určitou překážkou pro případné „lapky“. Je předzvěstí zdržení, hluku při snaze proniknout dovnitř, a proto na ně působí odrazujícím dojmem.

 

Mnoho barev i druhů lamel

Jestliže máte obavu, že by venkovní žaluzie neladili k vašemu domu, je zbytečná. Podíváte-li se na nabídku venkovních žaluzií, hned zjistíte, že jsou dostupné v mnoha barevných provedeních. Přejete si decentní, které nebudou „bít“ do očí? Nebo naopak hledáte kontrast s barvou fasády? Možná chcete naopak žaluzie s barvou fasády sladit a hledáte nějaké o dva tóny tmavší či světlejší… Možností je mnoho, záleží jen na vašem výběru.

I lamely a jejich tvar je různorodý. V každém případě můžete pořídit venkovní žaluzie, které budou odolávat i silnému větru, stejně tak si můžete vybrat typ s manuálním nebo elektrickým ovládáním pro vaše pohodlí.

Poohlédněte se po venkovních žaluziích a udělejte s jejich pomocí z domu či bytu klidné, stinné místo, kde se budete vždy rádi vracet.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *