Tipy a rady

Vymalování jako příjemná změna a osvěžení interiéru

Barevnost našeho interiéru může být různorodá a pokud jsme se rozhodli právě pro oživení, musíme si předem uvědomit, co všechno vlastně od malování očekáváme a měli bychom vše také trochu přizpůsobit našemu stylu i nábytku.

Vybíráme barvy

Díky barevným tónům můžeme přispět nejen k oživení místnosti, ale také k jejímu optickému zvětšení či naopak zmenšení. Také bychom měli přizpůsobit doplňky, které pak v kombinaci s dokonalým odstínem barvy dokážou udělat naprostou změnu místnosti a to k lepšímu. Konečný efekt by pak měl být takový, jaký očekáváme. Také nábytek je pak sladěn do dokonalosti. Tmavý vyžaduje světlé stěny a naopak. Moderně zařízený byt vyžaduje intenzívní barvy, které společně tvoří nadčasový design. Bez ohledu na to, která barva v interiéru je považována za oblíbenou, musíte nejprve vzít v úvahu vlastní požadavky a vlastní pocity. Samozřejmě oblíbená barva by měla být prioritou, ale neměli bychom zapomínat na to, jaký význam a dopad mají barvy na lidskou psychiku.

Modrá je dobrá, bílá je ještě lepší

Výběr barev do určitých místností je také velmi důležitý. Například do ložnice je modrá nebo zelená přímo ideální, také bílá barva, která je čistá a dá se zkombinovat se všemi barvami je vhodnou barvou do našich ložnic. Je to barva, kterou bychom klidně mohli nazvat královnou barev. Člověk se musí cítit hlavně příjemně a spokojeně. Musíme si ale také uvědomit, že i bílá barva má několik odstínů. Ledová bílá, teplá bílá….

Studené barvy v nás vyvolávají dokonce pocit chladu, ale uklidňují a umožňují nám soustředit se. Můžeme je vidět v místnostech určených k odpočinku a k relaxaci např. do ložnice, pracovny nebo koupelny. Kombinace s jinými barvami je samozřejmě možná. Zatímco teplé odstíny barev na nás působící hřejivě.Vyvolávají emoce a místnost je útulnější. Tady volíme především společenské místnosti, chodby a jemné odstíny teplých barev jako je lososová, krémová můžeme vidět i v ložnici i v koupelně.

Malíři pokojů

Nemusíme se do takové realizace ale vůbec pouštět sami. Nejde o to, že bychom třeba neměli chuť do práce, ale prostě některé věci je třeba přenechat raději profesionálům. Malířské firmy mají nejen mnoho zkušeností, ale i nápadů a rádi také poradí. Navíc disponují potřebným materiálem jako jsou štafle, různé druhy válečků a štětců, teleskopických tyčí pro malbu stropu a podobně.

Základem je také dobře ošetřená stěna. Nedokonalosti a praskliny se musejí před každou malbou odstranit, protože by se mohlo stát, že by malování nedopadlo podle našich představ. Malba by mohla opadat po zaschnutí, nebo by se mohla okopírovat prasklina. To vše by nám jen přidělalo novou práci a zkazilo náladu. Vyplatí se tedy stěny natřít penetrací a to hlavně v případě novostaveb nebo ve starých domech. Penetrace tak zajistí hladký a hlavně rovnoměrný povrch stěny. Služby malířských firem zahrnují také celkovou přípravu před malováním nebo i závěrečný úklid, který zrovna není moc v oblibě.

Malování na klíč

Podobně jak funguje stavba domu na klíč, funguje i malování bytu na klíč. Po dohodnutých podmínkách obou stran se mohou řemeslníci pustit směle do práce. Předáme klíče od bytu a než se vrátíme z chalupy nebo z dovolené, můžeme mít dokonale vymalovaný dům či byt.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *