Tipy a rady

Zařiďte si ložnici útulně i prakticky

 

Víte, že průměrný člověk stráví 1/3 svého života spánkem? A proto bychom měli myslet na to, že místo, kde trávíme tak dlouhou dobu, by mělo být udělané přesně podle našich představ. Tak abychom se v něm cítili příjemně. Nezáleží na tom, zda zařizujete ložnici pro jednoho nebo pro dva. Tak jako tak- mám pro vás několik postřehů, které vám snad poradí.

Musíte se cítit příjemně

Člověk k tomu, aby byl odpočatý, musí projít několika fázemi spánku. A pokud se nedostanete do tvrdšího spánku, budete unavení a nevrlí. A k tomu, aby se každý z nás ve své ložnici vyspal, musí se tam cítit dobře. Určitě jste si totiž všimli, že když spíte v nepříznivých podmínkách, tak ne a ne zabrat.

ložnice

Kvalitní postel je základ

Prvním a nejdůležitějším kouskem, který tvoří ložnici ložnicí, je postel. V dnešní době máme na výběr z mnoha materiálů, tvarů, velikostí, ale také barev. K dostání jsou obyčejné tzv. letiště pro dva, postel s lamelovým roštěm nebo třeba postel vodní. Postel si můžete udělat klidně i z tolik oblíbených palet. Nejsou drahé, stačí je obrousit a natřít nějakou hezkou barvou (např. černou, hnědou nebo bílou) a koupit kvalitní matraci.

Polštářky, přehozy a další textilie

Na postel zákonitě patří polštáře, peřiny a různé deky. Já zastávám názor, čím více, tím lépe. A proto je u mě k nalezení osm polštářů, dvě peřiny a ještě deka k tomu. Nejenže vhodně zvolené polštáře mohou vypadat opravdu designově, ale také se v nich budete moct s chutí válet.

ložnice

Stěny a jejich výzdoba

Při výmalbě stěn musíte myslet na to, zda na vás působí lépe teplé odstíny nebo ty studené. Jestliže máte radši vzory, hezky může vypadat i tapeta, kterou lze nalepit i na skříně. Vhodnou alternativou jsou i samolepící obrázky na zeď. Od obyčejných ornamentů po různé nápisy a citáty.

Další věc, nad kterou je dobré se zamyslet, jsou závěsy. Pokud máte žaluzie nebo rolety, určitě vám to stačí. Když je ale nemáte, doporučuji vám koupit kvalitní materiál. Opravdu kvalitní a dlouhé závěsy vám do ložnice nepropustí žádné světlo, což je dobrá volba v době, kdy si chcete přispat i přes den.

ložnice

Ložnice je místem, kde si většina z nás schovává své oblečení. Napadlo vás někdy si místo mnoha poliček pořídit dlouhou tyč a na ni zavěsit ramínka s oblečením? Ve velkém prostoru získáte zajímavý doplněk.

ložnice

Neodmyslitelnou součástí vaší ložnice je bezpochyby i noční stolek. Je praktické si mít kam položit knihu, hrnek s čajem nebo například léky do šuplíku. Nemusíte se vrhat do experimentů, na druhou stranu. Jestliže nemáte nic proti kreativitě, můžete si bez problému sehnat i extravagantnější kousky, které celý vzhled dotáhnou k dokonalosti. Nebo si stolek můžete dozdobit i vy sami. Buď opravou staršího stolku. Nebo také můžete zkusit nějaký Diy nápad, jakých je všude nepřeberné množství.

Zdroj fotografií: pixabay.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *